The GZA 57 let


Gary Grice známý jako GZA The Genius se narodil v roku 1966 v Brooklynu, kde však nezůstal, protože žil ve všech částech New Yorku, hlavně v Bronxu a části Staten Island, která je známa jako Shaolin. Čtvrtě jako Bronx a Staten Island jsou jako jedny z mála označované za místa kde hip-hop „zapustil kořeny“. Poetika slov a rýmy ho rychle pohltily, stejně jako jeho dva bratrance s kterými založil crew, bratranci známí jako Prince Rakeem (nyní RZA) a Ol' Dirty Bastard (ODB).

Na to jak je GZA zaměstnaný má ženu a dvě děti, dceru a syna. GZA je i uznávaným skladatelem, jak hudby normální tak i hudby filmové, produkoval a spolu-produkoval tyto soundtracky: 8 Mile, Smokin' Aces, First Sunday. Když už se objeví před kamerou hraje většinou „self“ tedy sám sebe. Mohli jsme ho vidět například ve filmech: COFEE AND CIGARETTES, ROCK THE BELLS, UP AND ABOVE.


22.8.1966
Staten Island, New York City, New York, USA
The GZA csfd

Kafe a cigáraNevyhrožujWu-Tang In Space Eating Impossible SlidersChappelle's ShowVinyl Days DocumentaryDark Side of the '90sWu-Tang Clan: Of Mics and MenDirty: Platinum EditionWu-Tang SagaWu: The Story of the Wu-Tang ClanRock the BellsWu-Tang Clan: Disciples of the 36 Chambers, Chapter 2Wu-TangRapsody feat. D'Angelo, GZA: IbtihajWu-Tang Clan feat. Erykah Badu, Dhani Harrison & John Frusciante - The Heart Gently WeepsWu-Tang Clan - Uzi (Pinky Ring)Wu-Tang Clan - Careful (Click, Click)Wu-Tang Clan feat. Paulissa Moorman: Gravel PitWu-Tang Clan - Protect Ya Neck (The Jump Off)Wu-Tang Clan - ReunitedWu-Tang Clan - It's YourzWu-Tang Clan feat. Cappadonna - TriumphGZA: Cold World feat. Inspectah DeckGZA: I Gotcha BackGZA: Liquid SwordsGZA: Shadowboxin' feat. Method ManWu-Tang Clan - Wu-Tang Clan Ain't Nuthing ta F' WitWu-Tang Clan - Can It Be All So SimpleWu-Tang Clan - Da Mystery Of Chessboxin'Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M.Wu-Tang Clan - Method ManWu-Tang Clan - Protect Ya NeckHype Williams: The Videos, Vol. 1And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest VideosPark Bench with Steve Buscemi3rd Annual VH1 Hip-Hop Honors1997 MTV Video Music Awards


Aktualizace osobnostního profilu The GZA: 20.4. 2024 21:00