Stuart Wilson 77 let


Stuart Wilson se narodil v Guildfordu, v oblasti Surrey v Anglii. Během dětství vystřídal třináct škol, jelikož jeho otec sloužil u RAF a cestoval po celém světě. Po službě u RAF se rodina usadila v Africe, v tehdejším Zimbabwe, v té době ale pod názvem státu Federace Severní a Jižní Rhodesie. Stuart poté žil a vyrůstal v severní části země v malém městě Luanshva, kde se nacházely měděné doly. Navštěvoval ovšem prestižní veřejnou školu v Peterhouseu v Jižní Rhodesii.

Na konci 80.let se Stuart stěhuje do Hollywoodu, kde dostane roli ve filmu Martina Scorseseho THE AGE OF INNOCENCE (1993), dále v akčním filmu LETHAL WEAPON 3 (1992) a ve filmu Romana Polanského DEATH AND THE MAIDEN (1994). Stuart Wilson se jednou za čas vracel na svou domovskou scénu do Londýna a v roce 2002 hrál v divadle RSC, ve hře Antonius a Cleopatra, právě postavu Antonia.

Na začátku nového tisíciletí hraje ve filmech jako THE VERTICAL LIMIT,THE LUZHIN DEFENCE AND HOT FUZZ a pokračuje ve spolupráci s takovými režiséry jako Martin Campbell, Tony Scott, Michael Bay či Edgar Wright. Dostává nabídky na účinkování v populárních amerických i britských televizních produkcích. Pro BBC např. ve velmi úspěšné show Spooks. Zajímavosti: - v civilním životě je popisován jako přátelský a milý chlapík, na rozdíl od postav, které hraje - je řádným členem RADA. - jeho prvním divadelním představením byla role ve školním divadle v roce 1964 - v roce 1969 obdržel cenu Bancroft Gold Medal, za ztvárnění role Richarda III - ve 3 filmech jeho postava zemřela pádem z velké výšky : Walter Merek ve filmu NO ESCAPE, Royce Garett v THE VERTICAL LIMIT a Don Raphael Montero ve filmu THE MASK OF ZORRO.


25.12.1946
Guildford, Surrey, England, Velká Británie
Stuart Wilson csfd

Jednotka příliš rychlého nasazeníDokonalá rasaTristram ShandyDevět životůPřitažlivostPrincezna zlodějůLužinova obranaNejpevnější poutoSlow BurnVertical LimitVyšetřování naslepoNepřítel státuZorro: Tajemná tvářRose HillCrossworldsEdie & PenSkálaHlavní podezřelý: Unesené dítěHlavní podezřelý: Vůně temnotSmrt a dívkaÚtěk do rájeÚtěk z AbsolomuVěk nevinnostiŽelví nindžové IIIBýt nejlepšíSmrtonosná zbraň 3Her Wicked WaysCoins in the FountainHlas srdceTajná zbraňWild ThingsWay UpstreamLáska v Orient expresuMěstečko WetherbyWallenberg: A Hero's StoryIvanhoeÚtočná jednotka Mořští vlciZajatec na ZenděMothsDouble Kill, TheDulcimaJulius CaesarCrossbonesMI5Vraždy v MidsomeruDinotopieThe Wonderful World of DisneyNonni og ManniLondon EmbassyNávrat Sherlocka Holmese


Aktualizace osobnostního profilu Stuart Wilson: 30.3. 2024 00:33