Daphne Zuniga 61 let


Je dcerou univerzitního profesora filozofie a duchovní unitářské církve. Vyrůstala v kalifornském Berkeley, kde se začala věnovat divadlu už na základní škole. Studovala dramatické umění na American Conservatory Theatre v San Franciscu. Poté, co se přestěhovala s rodiči do Vernonu, působila v divadelních souborech Young Actors Company a Newhouse Players. V hereckém vzdělávání pokračovala 1980-83 na University of California v Los Angeles.

V hereckém vzdělávání pokračovala 1980-83 na University of California v Los Angeles. První výraznější film. rolí byla postava studentky Alison Bradburyové, která se během jízdy autostopem z východního pobřeží do Kalifornie sblíží se svým spolužákem-náhodným spolucestujícím (John Cusack), v romantické komedii Tutovka (r. R. Reiner).

Další větší příležitost se jí naskytla v úloze Margo, jedné z trojice nevázaných dívek (Virginia Madsenová a Cynthia Gibbová), o jejichž velkém flámu po losangeleských nočních klubech vypráví mládežnická komedie Moderní dívky (r. J. Kramer).

K plnému prokázání svých hereckých kvalit však nedostala v následujícím období před film. kamerou příliš mnoho šancí. Širší uplatnění nalezla v TV, kde si získala popularitu zejm. díky úloze schopné fotografky na volné noze Jo Reynoldsové v TV seriálu Melrose Place - ČTV.


28.10.1962
Berkeley, California, USA
Daphne Zuniga csfd

Gates of ParadiseVánoce v PařížiAbigail FallsVůně VánocWitness UnprotectedHeartbeatsNebezpečná chůvaThose Left BehindPozoruhodný životSearch EnginesUnesená láskaWho's Driving DougBeyond ParadiseSummer ForeverWhen Duty CallsMonkey in the MiddleSigned, Sealed, Delivered.Tajemná odhaleníChanging HeartsLetos nepečuRodinná sešlostSeducing Charlie BarkerKovbojova nevěstaA-ListKaždý den jsou VánoceV zajetí posedlostiTajné životyDuch psaEnemies of LaughterPředstírané lžiNaked in the Cold SunStand-insZtráta důvěryVirusMíra vinyCityscrapes: Los AngelesMůj kamarád duchEight Hundred Leagues Down the AmazonKořist chameleonaMad at the MoonAnatomie pana člověkaEyes of the Panther, TheMoucha IIZůstat spoluPoslední pomazáníSpaceballsModerní dívkyHledání vidinyStone PillowThe Sure ThingZasvěceníQuarterback PrincessThe Dorm That Dripped BloodDynastieFantasy IslandNámořní vyšetřovací služba


Aktualizace osobnostního profilu Daphne Zuniga: 31.10. 2023 15:24