Michael Praed 64 let


Michael Praed (vlastním jménem Michael Prince) se narodil 1. dubna 1960 v Berkeley ve Velké Británii Derrickovi a Kay Princeovým. Rodina se však brzy odstěhovala do Iránu, kde jeho otec pracoval jako účetní v petrolejářské firmě. Tam strávil Michael své dětství.

Hrál ve filmech NIGHTFLYERS, WRITER´S BLOCK nebo SON OF DARKNESS: TO DIE FOR II. Vedle herectví vytvářel a psal muziku ve svém vlastním studiu. V roce 1991 opustil Los Angeles, aby si zahrál v irské produkci filmu CARUSEL. Objevil se například v inscenacích ASPECTS OF LOVE nebo DESIGN FOR LIVING – zde byla jeho partnerkou Rachel Weisz, dále v britské televizní minisérii RIDERS, komedii STAGGERED. V roce 1999 přijal roli Philiase Fogga v kanadské televizní sérii THE SECRET ADVENTURES OF JULES VERNE. V roce 2002 si zahrál v komedii 9 DEAD GAY GUYS, která byla oceněna například na Festivalu komedie v Montrealu.

Od roku 1994 žije se svou partnerkou Karen Landau, s níž má dvě děti – syna Gabriela (*1994) a dceru Frankie (*1996). S celou rodinu bydlí v Londýně, věnuje se produkci ve West Endu, čas od času účinkuje v televizi a v talk show, natočil několik mluvených desek.


1.4.1960
Gloucestershire, England, Velká Británie
Michael Praed csfd

9 Dead Gay GuysDarkness FallsThis TownSvatba s překážkamiJezdciAutorská křečSon of Darkness: To Die for IINightflyersRobin Hood a ČarodějThe Secret Adventures of Jules VerneCrown ProsecutorRobin HoodProfesionálovéDynastieThe Gentle TouchPebble MillEsa první světové válkyCesta vikingůKatastrofa vzducholodi HindenburgSkryté dětiTen Pound PomsZtracené město faraonaÚnosBitva u Rio de la PlataKing's Head: A Maverick in London, TheLegendy Divokého západuCísař HirohitoPol Pot: Putování na vražedná poleKdo zabil Stalina?Největší bitva Julia CaesaraTajemství středověké lodiSvět přírodyBěh časuEnya: The Video CollectionEnya: The CeltsGood Morning... with Anne and NickHour Magazine


Aktualizace osobnostního profilu Michael Praed: 4.11. 2023 13:51