Bruce Sinofsky (1956 - 2015)


Narozen 31. března 1956 v Bostonu v Massachusetts. Beran znamením, možná tak trochu i povahou. Svou kariéru zahájil jako střihač TV reklam a celovečerních filmů u společnosti Maysles Films. Od doby, co začal pracovat coby editor u Maysles Films uběhlo 8 let a v roce 1989 se při společné práci spřátelil s Joem Berlingrem. Mělo to za následek, že v roce 1991 založili vlastní produkční a divadelní distribuční společnost Creative Thinking International Ltd. Spojili tak dohromady své schopnosti a zkušenosti a dali se na tvoření dokumentárních úkonů v podobě cinema-verité bez komentáře. Tímto dali možnost divákům udělat si svůj vlastní subjektivní pohled na dané téma.

Dva roky na to, čtyři roky po PARADISE LOST: THE CHILD MURDERS AT ROBIN HOOD HILLS (v té době spolu režírovali již téměř 10 let) společným úsilím vytvořili pokračování: PARADISE LOST 2: REVELATIONS. Ještě stihli vytvořit TV seriál FUNCLUB – projekt o známých osobnostech jako např: Michael Jackson, Elton John,Sting, Ozzy Osbourne nebo kapela Metallica. Zhruba v této době začíná komunikace mezi Joem Berlingrem a Brucem Sinofskym váznout, přátelství se dostává na bod mrazu. Joe se totiž pouští na sólovou dráhu (výsledkem je propadák Blair Witch 2). Netrvá ovšem dlouho a dvojice dokumentaristů opět spolupracuje. V letech 2002 – 2004 vzniká překvapivě otevřený dokument METALLICA: SOME KIND OF MONSTER, jenž také nepostrádá kladný ohlas.

Mezi další jeho projekty (ať už s Joem nebo bez) se řadí: seriál AMERICA UNDERCOVER (1993), THE GAME BEGGING (1995), GOOD ROCKIN TONIGHT (2001), ONE WHO DAY (2002), HOLLYWOOD HIGH (2003). Spolupracoval mimo jiné také se známými osobnostmi jako např: Bob Rock, skupina Metallica nebo dokonce Elvis Presley.


31.3.1956
Boston, Massachusetts, USA
21.2.2015
New York City, New York, USA
Bruce Sinofsky csfd

MontclairMetallica: Some kind of monsterZtracený ráj: Dětské vraždy v Robin Hood HillsBegging Game, TheZtracený ráj 3: OčistecZávislostHollywood HighOne Who DayGood Rockin' TonightZtracený ráj: OdhaleníWhere It's At: The Rolling Stone State of the UnionBrother's KeeperAmerica UndercoverFanClubOscar 2016Red Carpet Report


Aktualizace osobnostního profilu Bruce Sinofsky: 24.12. 2023 15:31