James Russo 71 let


James Vincent Russo je americký filmový a televizní herec. Má na svém kontě více než 90 filmů.

První role v jeho herecké kariéře se dočkal v roce 1981, kdy si zahrál v televizním filmu CHICAGO STORY. Po sérii malých rolí nastal zlom v jeho kariéře po filmu ZLÉ ČASY NA RIDGEMONT HIGH v roce 1982, kde si zahrál obchodního lupiče. V roce 1984 se objevil ve filmu POLICAJT V BEVERLY HILLS v roli Mikey Tandina. V ten samý rok hrál ve filmu COTTON CLUB a také v Sergia Leoneho TENKRÁT V AMERICE, kde měl malou roli Bugsyho. Jeho další velká role byla brutální násilník ve filmu EXTRÉMY (1986), zde si zahrál po boku Farrah Fawcett. Na konci osmdesátých let si ještě zahrál v thrilleru FREEWAY (1988) a také měl malou roli v komedii NEJSME ŽÁDNÍ ANDĚLÉ (1989), kde hrál také Robert De Niro a Sean Penn.

Na začátku devadesátých letech si zahrál ve filmech STAV MILOSTI (1990), POLIBEK PŘED SMRTÍ (1991) a MÉ SOUKROMÉ IDAHO (1991). Další role dostal ve westernu PISTOLNICE (1994), dále ve filmu Kevina Costnera THE POSTMAN (1997) a v ten samý rok ještě v gangsterce DONNIE BRASCO. V roce 2003 se opět objevil ve westernu Kevina Costnera KRAJINA STŘELCŮ. Zahrál si také v mnoha televezních filmech a seriálech např. THE EQUALIZER, MIAMI VICE, CSI: MIAMI a LAS VEGAS. V menším roli se objevil ve westernu Quentina Tarantina NESPOUTANÝ DJANGO (2012). Pak také hrál v u nás méně známém psychologickém thrilleru 7E (2013).

Jamese Russo můžeme také vidět v hudebním klipu kapely Bastille- Of The Night.


23.4.1953
New York City, New York, USA
James Russo csfd

Horizon: An American Saga - Chapter 1Among WolvesCondition of ReturnInside ManMobKingReplicaThe AllnighterUndyingPig KillerCerebrumDen vlajkyTake Back5th BoroughChronicle of a Serial KillerFinal KillHometown HeroSoldier's HeartStarf*ckerThe Big ShotThe Penitent ThiefWoeBadlandPossession DiariesThe Great Alaskan RaceDesolateLiving Among UsNot a StrangerThe TerroristThe Broken Ones1st StrikeA Dog & Pony ShowOchránce spravedlnostiPaid in FullThe Bronx BullAmerican JusticeBlack Mass: Špinavá hraVoicelessStrike OneVražedné spolčení7EChavez Cage of GloryFive ThirteenSamuel BleakNespoutaný DjangoRevanHonba za poklademMiss BalaThe One WarriorDark WoodsHrdina uliceLove Sick DiariesOne in the GunStreet PoetTaken by ForceBreakCharlie ValentineDreams and ShadowsNever SurrenderVeřejní nepřáteléBlack Ops


Aktualizace osobnostního profilu James Russo: 4.3. 2024 15:03