Pam Ferris 76 let


Herečka Pamela E. Ferris se narodila 11. května 1948 v německém Hannoveru velšským rodičům, když otec sloužil v Royal Air Force. Otec byl policistou a matka pracovala v rodinné pekárně. Pam vyrůstala ve Walesu a v jejích 13 letech rodina emigrovala na Nový Zéland. V Aucklandu se začala věnovat divadlu a po návratu do Velké Británie pokračovala na různých divadelních scénách. Sice nemá herecké vzdělání, ale praxi má od svých šestnácti let.

Svými přesvědčivými výkony zaujala amerického herce a režiséra Dannyho De Vita, který ji obsadil jako školní ředitelku do svého filmu MATILDA (1996). O dobrém výběru svědčí nominace na cenu Saturn Award 1997 za nejlepší herečku ve vedlejší roli, podle jejích slov Miss Trunchbull patří mezi nejoblíbenější charaktery. V režii Alfonsa Cuaróna hrála nepříjemnou tetu Marge v pokračování fantasy dobrodružství HARRY POTTER A VĚZEŇ Z AZKABANU (2004) a mateřskou aktivistku v dramatu POTOMCI LIDÍ (2006). V jedné z hlavních rolí se představila v komedii NATIVITY 2 (2012) o trablech učitele, jenž balancuje mezi těhotnou manželkou a třídním výletem dětí na národní soutěž ve zpěvu. V britském animáku SAVING SANTA (2013) propůjčila svůj hlas postavě Vera Baddington.

Od roku 1986 je herečka vdaná za britského herce Rogera Frosta, jejich sblížení začalo kuriózně cestou autobusem. Pár nemá žádné společné děti, naplněním života je pro ni herectví. Jeden čas si byly velmi blízké s herečkou Catherine-Zeta Jones, než seriálová dcera odešla do Hollywoodu a zařadila se mezi tamní smetánku. Pam kromě zahradničení ráda vaří a volný čas nejraději tráví při dobrém víně s manželem a přáteli. Je vegetariánka, náruživá čtenářka a bývalá kuřačka. Její více než 40 let trvající herecká kariéra zdaleka ještě není u konce, což dokládají nové a významné role v televizi i ve filmu.


1.1.1948
Hanover, Dolní Sasko, Západní Německo
Pam Ferris csfd

TolkienHolmes a WatsonEthel a ErnestSaving SantaHavranNativity 2: Danger in the Manger!Jackboots on WhitehallDruhý mužTelstar: The Joe Meek StoryWithin the WhirlwindVánoce v hotelu RivieraPotomci lidíDívčí válkaHarry Potter a vězeň z AzkabanuDoktor Martin a legenda o CloutiePollyannaSmoochySladká pomstaThe Life and Adventures of Nicholas NicklebyThe Turn of the ScrewCowsDeath of a SalesmanMatildaMrs. Hartley and the Growth CentreRector's Wife, TheMr. Wakefield's CrusadeMalý krámek hrůzStar QualityMeantimeTo Love a MaoriA Midsummer Night's DreamZavolejte porodní sestřičkyLutherVraždy v MidsomeruPointless CelebritiesGavin & Stacey


Aktualizace osobnostního profilu Pam Ferris: 18.11. 2023 14:07