Vahina Giocante 42 let


Narodila se 30. června 1981 v Orléansu španělské matce a korsickému otci. Dětství strávila spolu se svými sedmi sourozenci v malé vesničce Vero na Korsice. Když bylo Vahině 10 let, její rodina se přestěhovala do Marseille, kde začala navštěvovat kurzy klasického tance.

V letech 1996-1998 působila jako tanečnice v marseillské opeře. Další film přišel až v roce 1998, kdy měla možnost zahrát si po boku slavných francouzských herců - Emmanuelle Béart, Sandrine Bonnaire et André Dussollier v dramatu ZLODĚJ ŽIVOTA (1998). O dva roky později se objevila ve snímku LIBERTIN (2000) a v následujících letech je již Vahina Giocante pravidelně obsazována. Za svoji nejsilnější roli sama považuje postavu Claire ve filmu VIVANTE (2002) v režii Sandrine Ray. V roce 2004 se objevila hned ve čtyřech snímcích, z nichž za zmínku stojí především drama TO MI ŘEKLA LILA. V roce 2006 si poprvé vyzkoušela spolupráci s významným francouzským režisérem F. Ozonem v krátkometrážní bolestné romanci UN LEVER DE RIDEAU. O rok později si zahrála spolu s J.Dujardinem ve filmové adaptaci románu F. Beigbedera 99 FRANCS.

Následující léta se nesla pro V. Giocante ve znamení krimi, nejdříve špionážní počin SECRET DÉFENSE (2008), poté poslední film legendárního C.Chabrola BELLAMY či gangsterka KREV MOJÍ KRVE, v níž si zahrála lásku syna šéfa arménské mafie v podání G. Ulliela. V roce 2010 se Vahina Giocante objevila hned v pěti snímcích, kupříkladu si opět zahrála pod režijní taktovkou svého "objevitele" M. Pradala v jeho nejnovějším dramatu BLONDE AUX SEINS NUS či televizním biografickém dramatu MON PERE, FRANCIS LE BELGE.

Vahina Giocante je dosud svobodná, má však již syna Nina s kontrabasistou Martinem Gametem.


30.6.1981
Orléans, Loiret, Francie
Vahina Giocante csfd

Anderson FallsLos exiliados románticosLe Monde de FredParadise CruiseTurfUn prince (presque) charmant30 BeatsAilleursKrachLa Blonde aux seins nusMon père, Francis le BelgeBellamyKrev mojí krveOchrana státu99 frankůUn lever de rideau et autres histoiresUNuit noireRivieraBlueberryLe Cadeau d’ElenaTo mi řekla LilaLe intermittenze del cuoreSoldados de SalaminaVivanteBella ciaoFantômes de Louba, LesLibertinPas de scandaleZloděj životaMarie z Andělské zátokyDívka a nocMata HariMaigretL'Algérie des chimèresUn jour dans la vie du cinéma françaisParis dernièreLaurelsUn lever de rideauLa parenthèse inattendueMa plus belle émotion de tournage93 Faubourg Saint-HonoréLa nuit des Césars


Aktualizace osobnostního profilu Vahina Giocante: 4.11. 2023 08:14