Sagvan Tofi 59 let


„Vítr v kapse a Kamarád do deště 1 a 2 měly velký úspěch, ale my s Lukášem teď nechceme devalvovat to, co jsme tenkrát rádi dělali. Byla to pěkná doba, ovšem je nenávratně pryč.“ - Sagvan Tofi o případném pokračování Kamaráda do deště

Rok nato byl vybrán do jedné ze dvou hlavních rolí filmu pro mládež režiséra Jaroslava Soukupa VÍTR V KAPSE (1983). Poprvé se tu na place sešel se zkušenějším a v té době už i celkem známým Lukášem Vaculíkem, se kterým studovali stejnou školu, ale až do tohoto filmu se neznali. Soukupův výrazně autobiografický snímek o dvojici učňů spřádajících na roční praxi v bezútěšné tovární hale sny o budoucnosti slavil úspěch, na který režisér o dva roky později navázal vážněji laděným volným pokračováním LÁSKA Z PASÁŽE (1984). To se už ale obešlo bez Sagvana, jehož postava v původním filmu zemřela. Sagvan se pak objevil ve vedlejších rolích dvou nepříliš známých filmů pro mládež ZÁMEK "NEKONEČNO" (1983) Antonína Kopřivy a STAV ZTROSKOTÁNÍ (1983) Víta Olmera (Vaculík si zase později zahrál v jeho Nahotě na prodej).

Až doteďka jsi byl jen samá bota,teď dostáváš se sám už do života,pojď otevřem a jdem do jeho dveří,tak vystartuj a vlítnem tam!

Český „Podraz“ KAMARÁD DO DEŠTĚ (1988) byl po o rok starších Bony a klid dalším snímkem vekslácké minivlny v českém filmu (později sem přibyl ještě Prokopův Vekslák) a hlavní role byly napsány přímo pro tandem Tofi / Vaculík. Scénář filmu vznikl už v roce 1985, ale protože Vaculík v té době nastupoval vojenskou základní službu, rozhodl se Jaroslav Soukup netrhat úspěšný tým a počkat až se z vojny vrátí. Vaculík s Tofim si tu zahráli kamarády, kteří se stanou obětí podvodu, následně se zapletou s nebezpečným mafiánem a pokouší se pomstít. K obrovské popularitě filmu přispěla i jeho ústřední píseň od Jána Baláže nazpívaná oběma ústředními protagonisty Dávej ber, která se stala velkým diskotékovým hitem. Nabízí se srovnání s americkými pubeťáckými idoly Corey Haimem / Corey Feldmanem, kterážto dvojka ve stejné době slavila obdobný úspěch za oceánem (jen místo s Michalem Davidem kamarádila s Michaelem Jacksonem).


7.9.1964
Praha, Československo
Sagvan Tofi csfd

Kamarád do deště II - Příběh z BrooklynuKamarád do deštěTo se ti povedlo, tatínkuKrajina s nábytkemPřípad KolmanMalý vodní hadKonkurs na chlapaNeodchádzaj nocou letnouRubikova kostkaStav ztroskotáníZámek NekonečnoOd vraždy jenom krok ke lžiUž mu to začaloVítr v kapseBodyguardiNový životOrdinace v růžové zahraděKapitán ExnerDokonalý světRodinné tajomstváDidoBylo nás šestPolicie Modrava Jaroslava Soukupa13. komnataMichal David - žít tak, jak se máPopStoryČeský mejdan s ImpulsemSagvan Tofi: Ještě víc mě chtějSagvan Tofi: Dávej, berSagvan Tofi: Teď už to vímSagvan Tofi: Zůstaňme věrníSagvan Tofi - VečírekKlasika... alebo 40 rokov s ElánomDuhová deska 88Hity 88SedumMuž s maskou


Aktualizace osobnostního profilu Sagvan Tofi: 3.11. 2023 08:29