Adriana Ambesi


Vzhledem typická jižanská Italka Adriana Ambesi, ztvárnila 20 rolí převážně v italských filmech v období od roku 1963 do roku 1969. Adriana v několika filmech také použila jméno Audrey Amber.

Velikáni italské komedie Franco Franchi a Ciccio Ingrassia vytvořili s Luigiem Fulcim roku 1966 komedii COME SVALIGIAMMO LA BANCA D´ITALIA a Adriana zde hrála přítelkyni Maria Pisy. Adriana Ambesi hrála také v americko-italském snímku THE BIBLE: IN THE BEGINNING….., který nejen, že byl výborně herecky obsazen, ale také získal několik cen a nominaci na Oscara. Po několika dalších westernech, pak přišel roku 1969 první horror Amanda de Ossoria MALENKA, kde je Adriana tajemná žena jménem Glinka, která je upírem a zdobí jí nádherné tesáky. Tímto snímkem skončila filmová kariéra Adriany, která se ještě krátce objevila v roce 1976 v příběhu LA POLIZIA NON DEVE ESSERE AVVERTITA ze seriálu QUI SQUADRA MOBILE. Jelikož dohledat životopisné údaje Adriany je téměř nemožné, musíme se spokojit, alespoň s tímto výčtem jejich filmů a ohodnotit kladně její herecké umění, které pravděpodobně opustila z vlastní vůle.

Adriana Ambesi csfd

MalenkaUno straniero a Paso Bravo10.000 dollari per un massacroLa grande notte di RingoBibleCome svaligiammo la banca d'ItaliaNew York chiama SuperdragoSedm statečných ženTre pistole contro CesareAmore all'italianaLa sfida dei gigantiAdolescenti al soleDie Diamantenhölle am MekongLa cripta e l'incuboOeste Nevada JoeSfida al re di CastigliaStálost rozumuKatarsisSansone contro i piratiQui squadra mobile


Aktualizace osobnostního profilu Adriana Ambesi: 25.2. 2024 08:45