Valeria Golino 58 let


22. října 1966 se v Neapoli v Itálii narodila Valeria Golino. Její otec byl italský germanista a matka řecká malířka. Když se rozvedli její rodiče, žila částečně v Neapoli s otcem a částečně v Aténách s matkou. Umí mluvit italsky, řecky, anglicky a německy. Ve 14 letech začala pracovat jako modelka a posléze opustila vysokou školu, když natočila první film LITTLE FIRES (1985).

V Hollywoodu brzy získala role ve filmech jako RAIN MAN (1988), ŽHAVÉ VÝSTŘELY (1991) či ŽHAVÉ VÝSTŘELY 2 (1993). Pro Žhavé výstřely, kde hrála s Charliem Sheenem, nazpívala píseň „The Man I Love“. Také byla zvažována pro roli Vivian ve filmu PRETTY WOMAN (1990), ale roli získala Julia Roberts, protože Valeria Golino měla silný italský akcent. Její hlas dokonce v Itálii není oceňovaný, často je ve filmech dabována a v Hollywoodu bere kurzy logopedie. Je ale jednou z nejznámějších italských hereček.

V druhé půlce devadesátých letech natáčela filmy jak v Itálii, tak v Americe. Se svojí blízkou kamarádkou Salmou Hayek hrála v životopisném filmu Frida, v nedávné době měla podpůrnou roli v úspěšném francouzském thrilleru Válka policajtů a brzy se společně s Jeanem Renem objeví ve francouzské komedii Cash od režiséra Erica Besnarda.


22.10.1965
Napoli, Campania, Itálie
Valeria Golino csfd

Te l'avevo dettoMarcel!Katolická školaOcchi bluZemě potomkůFortunaLasciami andare5 è il numero perfettoDernier amourDospěláci v místnostiPortrét dívky v plamenechTutto il mio folle amoreUn confine incertoIl ragazzo invisibile: Seconda generazioneLes EstivantsMá dceraControfiguraSkrytá barva věcíLa vita possibileAnnaIl nome del figlioLa Vie très privée de Monsieur SimIl ragazzo invisibileCome il ventoLidský kapitálOufKryptonit!Un baiser papillonL'amore buioŠkola skončilaGiulia nechodí večer venHezounciČerná ovceCa$hKlidný chaosDívka u jezeraHerečkyIl Sole neroMoje místo pod sluncemNech to být, Johnny!V této zemiLa guerra di MarioOlé!TexasAliveSan AntonioVálka policajtůPrendimi e portami viaFridaJulius CaesarL'invernoRespiroHotelDůvod zabíjetExitusProti větruTama, ToAlexandria HotelCo vlastně ženy chtějí?Harém


Aktualizace osobnostního profilu Valeria Golino: 30.10. 2023 21:22