Kieran Culkin 41 let


Celým jménem Kieran Kyle Culkin se narodil 30. října 1982, jako čtvrté dítě ze sedmi Christopheru Culkinovi a Patricii Brentrupové. Kieranovi první akce byly v divadle, ještě než byl zapsán do mateřské školky. Po dvou televizních reklamách si vyzkoušel první filmovou roli jako Fuller McCallister ve filmu “Sám doma“, kde si zahrál po boku svého bratra Macaulayho. Režisér Chris Columbus si Kierana oblíbil a obsadil ho i do pokračování “Sám doma 2: Ztracen v New Yorku“. V roce 1991 se objevil po boku Stevea Martina a Diane Keaton, ve filmu "Hlava rodiny" a později v roce 1995 v druhém dílu "Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?".

Kieran to začal brát vážně a navštěvoval Professional Children´s school v Manhattanu a později střední školu pro děti, které se chtějí věnovat umění. Po Takové normální holce, roku 1999 Kieran přijal roli ve filmech “Hudba mého srdce“ a “Pravidla moštárny“, kde si zahrál se svým oblíbeným hercem Tobey Maguirem. Roku 1999 si ještě zahrál v britském televizním filmu “Kouzelná země skřítků“. Poté nehrál až do roku 2001, kdy se představil jako hlavní hrdina v televizním sitcomu “Go Fish“.

V roce 2002 si zahrál ve dvou úspěšných filmech. Prvním byl “Skandál v katolické škole“, kde si zahrál s Emile Hirschem, Jenou Malone, Vincentem D'Onofrio a Jodie Foster. Druhým filmem, který odstartoval jeho kariéru byl film “Igby“, za který byl právem nominován na Zlatý glóbus. Na jaře 2000 měl Kieran své první vážné vystoupení jako Wilson v divadelní hře “James Lapine's The Moment When“. V roce 2002 se ucházel o roli Warrena ve filmu “This Is Our Youth“, po boku s Colinem Hanksem a Alison Lohman.

V roce 2008 by se měl objevit v několika menších rolích. Ta první je role Paula ve filmu “Margaret“, kde by si měl zahrát po boku takových hvězd jako jsou Anna Paquin, Matt Damon, Matthew Broderick nebo Jean Reno. Dále se představí s Katie Holmes, Jasonem Lee a Giovannim Ribisi coby Rupert Pupkin ve filmu “The Other Side“. Posledním filmem roku 2008 by měl být “The Stanford Prison Experiment“, kde si zahraje s naším známým chuligánem Charlie Hunmamem.


30.9.1982
New York City, New York, USA
Kieran Culkin csfd

MŽádné prudké pohybyInfinity BabyWiener-DogQuittersMládeži nepřístupnoMargaretScott Pilgrim proti zbytku světaPapírový hrdinaLymelifeAbby SingerIgbySkandál v katolické školeHudba mého srdceKouzelná země skřítkůPravidla moštárnyTaková normální holkaMax a KevinAmandaHlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?Moje letní storyNení únikuSám doma 2: Ztracen v New YorkuHlava rodinySám domaAgent ElvisBoj o mocScott Pilgrim jde na věcSolární protipólyBanda: Ďábelské historkyFargo


Aktualizace osobnostního profilu Kieran Culkin: 10.12. 2023 15:59