Lynda Carter 72 let


Celým jménem Lynda Jean Córdova Carter se narodila v arizonském Phoenixu jako nejmladší ze tří sourozenců. Její otec Colby je irsko-amerického původu, matka Juana je mexická imigrantka. Ačkoliv Lynda sama španělsky nemluví, dobře španělsky rozumí a je pyšná na svůj mexický původ. V dětství byla vášnivou čtenářkou komiksů Wonder Woman. Navštěvovala arizonskou státní univerzitu, ale krátce poté, co byla zvolena nejtalentovanější studentkou, školu opustila, aby se věnovala hudební kariéře. Několik let pak strávila na turné s různými rockovými skupinami, než se v roce 1972 vrátila do Arizony. Téhož roku se zúčastnila místní soutěže krásy a následně odjela reprezentovat Arizonu na Miss USA, kde zvítězila. Titul Miss USA z roku 1972 a následné umístění v semifinále soutěže Miss World jí přinesly obrovskou popularitu a pozornost médií.

Lynda se ale dál věnovala i hudbě. Na konci 70. let vydala album s názvem Portrait. U některých písní z tohoto alba byla uvedena jako spoluautorka. Dvě ze svých písní zazpívala také v jedné z epizod seriálu WONDER WOMAN. V roce 1983 získala Lynda titulní roli v životopisném snímku o Ritě Hayworthové nazvaném LOVE GODDESS. Během 90. let Lynda pokračovala v herecké práci především na televizních projektech, její popularitu udržovalo opětovné vysílání seriálu WONDER WOMAN na kabelových televizích FX a Sci-fi Channel.

V roce 2001 si Lynda zahrála v krimikomedii SUPER POLDOVÉ. Úspěšným rokem velkých hereckých příležitostí pak byl pro Lyndu rok 2005, kdy si zahrála v dobrodružné akční komedii MISTŘI HAZARDU, kterou režíroval Jay Chandrasekhar, ale také v komedii ŠKOLA SUPERHRDINŮ, kde ztvárnila ředitelku školy Powersovou. O rok později se objevila v menší roli v upírském filmu SLAYER. Nezapomněla ani na svou hudební kariéru a v červnu roku 2009 vydala své další album At Last.

Lyndiným prvním manželem se stal v květnu roku 1977 její tehdejší manažer Ron Samuels. Pár se ale v roce 1982 rozvedl. Jejím druhým manželem se v lednu roku 1984 stal právník – nikoli režisér – Robert Altman, se kterým žije Lynda dodnes. Mají spolu dvě děti, Jamese a Jessicu.


24.7.1951
Phoenix, Arizona, USA
Lynda Carter csfd

The CleanerCanaan LandWonder Woman 1984Superpoldové 2Tattered AngelThe Creature of the Sunny Side Up Trailer ParkMistři hazarduŠkola superhrdinůMaximální terorSuperpoldovéSouhlas rodinySomeone to Love MeModlitba v šeruKdyž přátelství zabíjíShe Woke Up PregnantBouře v lahviDanielle Steel: TátaPosing: Inspired by Three Real StoriesMike Hammer: Murder Takes AllStillwatchBody and SoulRita Hayworth: The Love GoddessHorká linkaLynda Carter: Street LifeStreet LifeBorn to Be SoldCelebrationEncore!Lynda Carter SpecialThe Last SongBobbie Jo and the OutlawA Matter of Wife... and DeathSupergirlSmallvilleZákon a pořádekZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiDva a půl chlapaSokolí okoPartners in CrimeWonder Woman


Aktualizace osobnostního profilu Lynda Carter: 30.10. 2023 20:58