AnnaSophia Robb 30 let


AnnaSophia Robb je jedinou dcerou křesťansky založené rodiny interiérové designérky Janet a architekta Davida Robbových. Narodila se 8. prosince 1993 v coloradské metropoli Denveru a trvá na oslovování celým jménem AnnaSophia (sama vyslovuje "Ah-na Sofia"), které nese po své prababičce z matčiny strany Anně Sophii. Po předcích jí koluje v žilách krev anglického, irského, skotského, dánského a švédského původu.

Nabídky z televize na sebe nenechaly dlouho čekat: v roce 2004 debutovala v epizodní roličce seriálu Drake & Josh a ještě v témže roce přišla nabídka na titulní roli v televizním filmu Americká děvčata: Samantha (Samantha: An American Girl Holiday), ve které musela nosit tmavě hnědou paruku. V roli Samanthy Parkington udělala takový dojem, že jí vynesla nominaci na cenu pro mladé umělce Young Artists Awars pro nejlepší výkon v televizním filmu.

Mezitím AnnaSophia zvládla po třech konkurzech a kamerovém testu úspěšně dosáhnout první filmové hlavní role osamělé dívky "adoptující" toulavého psa ve filmu Waynea Wanga CO ZPŮSOBIL WINN-DIXIE (Because of Winn-Dixie, 2005), která jí vynesla další nominaci na výše zmíněnou cenu. Hned záhy se objevila po boku Johnnyho Deppa v Burtonově KARLÍKOVI A TOVÁRNĚ NA ČOKOLÁDU (Charlie and the Chocolate Factory, 2005). Tato role jí přinesla širokou popularitu, kterou ještě umocnila rolí kouzelné dívky Leslie Burke v MOSTĚ DO ZEMĚ TERABITHIA (Bridge to Terabithia, 2007), kterou dokázala nejen rozplakat publikum, ale sklidila uznání i jako zpěvačka nazpíváním titulní písně "Keep You Mind Wide Open", která se umístila v prestižní americké hitparádě Billboard Hot 100 na 90. místě. Role Leslie ji potěšila už proto, že byla fanynkou knihy, podle které je film natočen a setkala se zde také s Joshem Hutchersonem, se kterým jsou dodnes nejlepšími přáteli. Aby toho nebylo málo, další dvě nominace Young Artists Awards, tentokráte dokázala proměnit v ceny. Že se AnnaSophia nespecializuje pouze na role dívek s andělskou tváří ukázala v hororu KRVAVÁ SKLIZEŇ (The Reaping, 2007), další vynikající výkony podala v dramatech HAVE DREAMS, WILL TRAVEL (2007) a jako dcera opuštěná matkou Charlize Theron v OPRAVDOVÉM ŽIVOTĚ (Sleepwalking, 2008). Dále jsme ji mohli vidět jako dívčí podobu herečky Rachel Bilson v JUMPEROVI (2008) nebo mimozemšťanku Saru ve sci-fi studia Disney ÚTĚK NA HORU ČARODĚJNIC (Race to Witch Mountain, 2009) a v dramatu THE SPACE BETWEEN (2010). Dalším výrazným hereckým milníkem byl pro AnnuSophii film SURFAŘKA (Soul Surfer, 2011), kde ztvárnila skutečnou postavu Bethany Hamilton, surfařky, která přišla po útoku žraloka o ruku.

V roce 2012 zanechala výraznou stopu i ve světě televizních seriálů, titulní rolí v The Carrie Diaries, volně souvisejícím se seriálem Sex ve městě, konkrétně postavou hranou Sarah Jessicou Parker - AnnaSophia hraje její dospívající já. Mezitím se stihla objevit v roli kouzelné Susanny v NEZAPOMENUTELNÝCH PRÁZDNINÁCH (Way Way Back, 2013) a v budoucnu ji uvidíme v očekávaném novém zfilmování fantasy příběhu o Peteru Panovi s jednoduchým pracovním názvem PAN (2014) nebo thrilleru A CONSPIRACY OF JEKYLL ISLAND (2014).


8.12.1993
Denver, Colorado, USA
AnnaSophia Robb csfd

NeverafterRebel RidgeLansky: Příběh mafieVzkaz na zdi záchodkůTemné osnovyBankrotObludáriumJack of the Red HeartsKhumbaNezapomenutelné prázdninySurfařkaThe Space BetweenÚtěk na Horu čarodějnicJumperOpravdový životSpy SchoolHave Dreams, Will TravelKrvavá sklizeňMost do země TerabithiaCo způsobil Winn-DixieKarlík a továrna na čokoláduAmerická děvčata: SamanthaDr. DeathLittle Fires EverywhereThe ExpectingOdhaleníMercy StreetRobot ChickenThe Carrie DiariesLeo Little's Big ShowDanny PhantomDrake a JoshAnnaSophia Robb - Keep Your Mind Wild OpenGoodnight DarlingRoger Vivier's Jewels to Shoes


Aktualizace osobnostního profilu AnnaSophia Robb: 31.10. 2023 17:39