Katharina Schüttler 44 let


Katharina Schüttler, narozená 1979 v Kolíně absolvovala po maturitě hereckou školu na Vysoké škole hudby a divadla v Hannoveru (Hochschule für Musik und Theater in Hannover). Ještě během svých studijí hrála mimo jiné v Nabokovově Lolitě nebo Schillerově Panně Orleánské ve Státním divadle v Hannoveru. Na Mnichovském filmovém festivalu byla odceněna nadační cenou německého filmu za roli v Hofmannově filmu Sophiiiie! (2002).

Také v televizi hrála Katharina Schüttlerová v uplynulých letech v bezpočtu filmů. Mimo jiné v Schimanski: Smrt na sídlišti (2007), Bella Block: Vorsehung (2009) a Vorsicht Schwiegermutter (2005), za který dostala cenu Güntera Stracka pro dorost. Roku 2009 jsme ji mohli vidět jako manželku Marcela Reich-Ranickise v jeho biografii Marcel Reich-Ranicki: Mein Leben (2013), pak také v několikadílném pokračování oceňované série Unsere Mütter, unsere Väter. Naposledy se Katharina Schüttlerová objevila před kamerou po boku Ulricha Tukura v televizním filmu Rolanda Suso Richtera Grzimek (2015) nebo ve snímku Stille Nächte od Horsta J. Sczerby, stejně jako Clara Immerwahr od Haralda Sicheritze. Vedle práce pro film a televizi se Katharina Schüttlerová pravidelně objevuje v rolích na pódiu Berlínského divadla.

Roku 2006 byla časopisem Theater heute (Divadlo dnes) zvolena herečkou roku a obdržela první tenkrát udělenou divadelní cenu "Der Faust" za její ztvárnění hlavní role v Ibsenově Heddě Gabler. Roku 2010 získala ocenění Ulricha Wildgrubera za zvláštní výkon ve filmu a na jevišti.


20.10.1979
Kolín nad Rýnem, Köln (Stadt), Nordrhein-Westfalen, Západní Německo
Katharina Schüttler csfd

15 JahreLassie – Ein neues AbenteuerAliceBudoucnost je osamělé místoWeil wir Champions sindDie HochzeitPřeběhlíkFast perfekt verliebtNimm du ihnSo weit das MeerTalent na zločin: Tajemství DahliíWeihnachten im SchneeZůstat v kliduKlassentreffen 1.0 - Die unglaubliche Reise der SilberrückenDer 7. TagEllas BabyHausbau mit HindernissenTIAN - Das Geheimnis der SchmuckstraßeDie Welt der WunderlichsFreddy EddyJeder stirbt für sich alleinKrálův nesouhlasRico a Oskar, ukradený kámenSeit du da bistElserGrzimekHeidi, děvčátko z horAlles ist LiebeClara ImmerwahrováLáska šílenáOtcem na poslední chvíliStille NächteO rybáři a jeho ženěVolný pádČas kanibalůBamberger Reiter. Ein FrankenkrimiOchránceSakra, kluku!What a ManŠimon a dubyAkta GolgothaCarlosSchurkenstückDie zwei Leben des Daniel ShoreEs kommt der TagGanz nah bei DirMein Leben - Marcel Reich-RanickiDie Eisbombe3° KälterDer Vater meiner SchwesterVorsicht SchwiegermutterWahrheit oder PflichtAbout a GirlDer Boxer und die FriseuseSehnsuchtFreitagnachtSophiiiie!WeihnachtenDas weiße RauschenVnitřní bezpečnost


Aktualizace osobnostního profilu Katharina Schüttler: 10.11. 2023 01:45