Jamie Oliver 48 let


Narodil se koncem května 1975 v esseském městě Clavering. Vaření ho bavilo již od dětství a tak pomáhal v rodinné hospůdce The Cricketers. Na chvíli se jeho láskou stala i hudba, a ve svých 14 letech založil skupinu Scarlet Division. Ale jeho touha zdokonalit se ve vaření byla větší.

Po tomto období učení a zdokonalování nastává Jamieho období slávy, televizních kamer a především se připravuje otevření jeho vlastního podniku Fifteen v Londýně. Úspěch této originální restaurace je natolik velký, že se Fifteen postupně otevírá v dalších městech po celé zeměkouli.

Jamieho věhlas odstartovala jeho první televizní show s názvem THE NAKED CHEF, která se vysílala v letech 1998-99 a další na sebe nenechaly dlouho čekat. Kromě nich vydává své recepty knižně a jeho knihy jsou nejprodávanější kuchařky na světě. Jamie žije v Londýně, je ženatý a má dvě dcery - Poppy Honey a Daisy Boo.


27.5.1975
Clavering, Essex, England, Velká Británie
Jamie Oliver csfd

Jamie's One-Pan WondersThe Big Fat Quiz of the YearJamie Oliver: TogetherJamie Oliver: Together with CanadaJamie: Keep Cooking Family FavouritesJamie: Keep Cooking and Carry OnJamie: Keep Cooking at ChristmasThe Drew Barrymore ShowJamie's Easy Christmas CountdownJamie's Ultimate VegThe Kelly Clarkson ShowGMA DayJamie Cooks ItalyJamie's Italian ChristmasJamie's Quick & Easy FoodJamie Oliver's Christmas CookbookMichael McIntyre's Big ShowJamie's Night Before ChristmasJamie's Super FoodJamie's Comfort FoodJamie's Cracking ChristmasThe Meredith Vieira ShowŠetřete s JaimemGordon Ramsay: Grandhotel BritánieJamie & Jimmy's Food Fight ClubJamie vaří super rychlovkyThe Big Fat Quiz of the 90sThe Voice UKJamie's Christmas with Bells OnJamie's Fish SuppersThe 37th Annual People's Choice AwardsThe ChewJamie nezahálíJamie vaří rychlovkyJamieho revoluce ve stravováníVsauceJamieho AmerikaJamieho rodinné VánoceLive from Studio FiveThe BRIT Awards 2009Jamie vaří pro vás a zdravěJamieho drůbeží farmaWendy: The Wendy Williams ShowJamie vaří domaHrnečku vař: Jamie Oliver v ItáliiJamie's School DinnersThe Friday Night ProjectBig Fat Quiz of the Year, TheThe Paul O'Grady ShowShow Ellen DeGeneresovéJamie Oliver: Roztančená kuchyněRI:SEV kuchyni šéfkuchařeFriday Night with Jonathan RossHrnečku, vař!: Kdo k nám přijde na večeři?Richard & JudyGPTVŠefkuchař bez čepicePanel, TheShow Rosie O'Donnellové


Aktualizace osobnostního profilu Jamie Oliver: 30.10. 2023 09:02