Michael Rooker 69 let


Michael Rooker se narodil 6. dubna 1955 v Jesperu ve státě Alabama. Je nejstarší z devíti dětí. Studoval herectví, které ho bavilo, na Goodman School of Drama v Chichagu, kam se přestěhoval s bratry, sestrami a svou matkou po rozvodu rodičů. Nějaký čas se zajímal o japonské bojové umění, konkrétně aikido a trénoval ho se svým učitelem Fumio Toyodo Shihanem.

V dalších letech stojí za zmínku hlavně menší role ve filmu FLÁKAČI (1995), ZPĚTNÁ REAKCE (1996), historické drama VÍTEJTE V ROSEWOODU (1997), akční thriller STŘELCI NA ÚTĚKU (1998), SBĚRATEL KOSTÍ (1999) a 6. DEN s Arnoldem Schwarzeneggerem (2000) v roli Roberta Marshalla. v roce 2001 hrál v REPLIKANTOVI (s Jean-Claudem Van Dammem). V roce 2003 si také zahrál v jedné epizodě sci-fi seriálu HVĚZDNÁ BRÁNA SG-1 v roli plukovníka Edwardse v díle s názvem Nepřátelský důl. Z těch novejších filmů, které ještě stojí za zmínku jsou např.: SLIMÁK, ŠEPOT nebo JUMPER.

Nejčastěji ho uvidíte v záporných rolích, výjimkou jsou třeba snímky CLIFFHANGER nebo STŘELCI NA ÚTĚKU.


6.4.1955
Jasper, Alabama, USA
Michael Rooker csfd

Horizon: An American SagaRychle a zběsile 10Strážci Galaxie: Volume 3Tchán s tchyní jsou psanciPravidla zabíjeníStrážci Galaxie: Sváteční speciálVěznice vyvolenýchRychle a zběsile 9Sebevražedný oddílThe Dark TowerVivoFantasy IslandLáska a příšeryBolden!Syn temnotyStrážci Galaxie Vol. 2Experiment BelkoStrážci GalaxieBrother's KeeperThe Lost EpisodeAtlantisCell 213MysteriaPure ShooterBlood Done Sign My NameBonin: Dálniční vrahHypothermiaLouisMatadorsSuperAsteroid KassandraPenanceSuper CapersVoják 2Hope & Redemption: The Lena Baker StoryJumperŠepotLenexa, 1 MileSlimákStopař duchůEliminator, TheSkeleton ManThe BoxZachraňte Jessiku LynchovouNeporazitelnýHRTReplikant6. denNejpevnější poutoNewsBreakStůl číslo jednaSběratel kostíStůl pro jednohoBrownovo RequiemElitní komandoShadow BuilderFalešné svědectvíLhářSong of Hiawatha


Aktualizace osobnostního profilu Michael Rooker: 9.11. 2023 10:39