Jesse L. Martin 55 let


Původním jménem Jesse Lamont Watkins spatřil světlo světa 18. ledna 1969 ve státě Virginia, ačkoli větší část dosavadního života strávil v New Yorku, narozen ve slunečním znamení Kozoroh. Jeho rodiče se dětství rozvedli, když byl ještě dítě, a spolu se dvěma staršími a dvěma mladšími bratry ho vychovávala matka, po jejímž druhém manželovi získal své nynejší příjmení Martin. Jesse patřil dlouhou dobu mezi stydlivé děti, protože nerad mluvil se svým silným jižanským přízvukem. Tuto zábranu překonal, když ho jeho učitel obsadil ve školním dramatickém kroužku do role pastora ve hře The Golden Goose (Zlatá husa), v níž svůj přízvuk s úspěchem uplatnil. Jednalo se také o Jesseho první hereckou zkušenost. V následujících letech již navštěvoval nejrůznější střední i vysoké umělecké školy a jeden rok byl dokonce zvolen za „nejtalentovanějšího“ ve své třídě.

Dílčí role v nejrůznějších seriálech na sebe nenechaly dlouho čekat, proto jsme mohli Jesseho vidět třeba jako jednoho z partnerů ALLY MCBEALOVÉ nebo v Česku spíše neznámých snímcích, např. RESTAURANT. Během let 1999 až 2008 ztvárňoval detektiva Eda Greena v seriálu PRÁVO A POŘÁDEK, svou druhou nejznámější roli a v roce 2005 si ve filmu BOHÉMOVÉ, filmovém zpracování muzikálu Rent, opět zahrál, zazpíval a zatančil jako Tom Collins. Jedno je jasné: Jesse L. Martinovi talent rozhodně nechybí. Dostane však větší příležitost ho uplatnit a dokáže případnou příležitost chytit za pačesy? Budoucnost ukáže.


18.1.1969
Rocky Mount, Virginia, USA
Jesse L. Martin csfd

Rent: LiveSecret Lives of Husbands and WivesNahlas a naplnoHallelujahVpichBuffalo BushidoPeter and VandyThe Cake EatersBohémovéVánoční koledaSeason of YouthHluboko v mém srdciRestaurantFlashThe IrrationalSofie PrvníSupergirl


Aktualizace osobnostního profilu Jesse L. Martin: 20.11. 2023 05:53