Iain Glen 62 let


Iain Glen je skotský filmový a divadelní herec, který se nejvíce proslavil svou rolí ve filmové sérii Resident Evil a rolí sera Joraha Mormonta v seriálu Hra o trůny. Glen vystudoval Edinburghskou akademii, nezávislou chlapeckou školu, a následně také Univerzitu v Aberdeenu. Vystudoval také Královskou akademii dramatických umění, kde se mu podařilo získat Bancroftovu zlatou medaili. Glen je členem RADA.

Jen velice málo hercům se podařilo vybalancovat své výkony na divadelních prknech i na filmových plátnech tak jako jemu a sklízet velké úspěchy v obou z těchto hereckých oborů. Na divadelních jevištích se Iain objevil ve hrách The Crucible a Strýček Váňa v londýnském West Endu, za které v obou případech sklidil množství ocenění.


24.6.1961
Edinburgh, Scotland, Velká Británie
Iain Glen csfd

NapóleonsskjölinWhat About LoveThe Lost GirlsTidesThe Windermere ChildrenZávodníkČerná kráskaThe FloodBeautiful DevilsJack Taylor: Blood CrossJack Taylor: In PurgatoryJack Taylor: NemesisMoje sestřenice RachelDusty and MeResident Evil: Poslední kapitolaOko v oblacíchThe Bad Education MovieČervený stanJack Taylor: Shot DownJack Taylor: The DramatistKick-Ass 2Resident Evil: OdvetaJack Taylor: The Magdalen MartyrsJack Taylor: The PikemenŽelezná ladyJack Taylor: PriestJack Taylor: The GuardsHarry BrownLegenda o JaněPřípad nevěrné KláryV srdci bouře: Churchill ve válcePoslední legieRelief of Belsen, TheResident Evil: ZánikRevoluce paní RatcliffovéMalá oprava motoruDům na Tara RoadKidnappedKrálovství nebeskéZ očí do očíResident Evil: ApokalypsaCarlaPíseň za chudého chlapceSpy SorgeImpactPrendimi l'animaTemnotaGabriel & MeLara Croft - Tomb RaiderAnchor MeHolčičky na zabitíParanoiaWyvernská záhadaMararíaTrial & Retribution IIPainted LadyDeath of a SalesmanMissusMladí AmeričanéBlack and Blue


Aktualizace osobnostního profilu Iain Glen: 10.12. 2023 07:21