Kara Hui 64 let


Významná představitelka ženských hrdinek kung fu filmů 70. a 80. let, která se sice neproslavila jako třeba Michelle Yeoh nebo Zhang Zyii, ale přesto si myslím, že zůstává nekorunovanou královnou kopacích filmů. Její spolupráce s klanem Lau byla více, než plodná a dala herečce možnost vyniknout v netypických a velice zajímavých rolích. Kara si zahrála ve většině stěžejních filmů, režírovaných Lau Kar Leungem a i její pozdější kariéra obsahuje rozhodně víc skvělých počinů, než jen nafocení snímků do Playboye.

Kara Hui byla odlišná a díky tomu mohla dominovat celému jednomu období HK kinematografie. Nemohu si pomoct, ale její zjev zaslouží plné srovnání s jejími mužskými protějšky a to i v pohybovém smyslu. Byla natolik dobrá, že jí člověk uvěřil, že kung fu ovládá mistrně. Když sleduji dnešní asijské herečky, nemohu se ubránit dojmu, že nemají její kvality, ale doba je jiná, preferuje určitý typ a ne výraznou osobnost, která má mnohem větší potíže se prosadit. Kara Hui ve všech filmech předvedla skvělé výkony. Ať už to byla role oddané sestry hlavního hrdiny v MAD MONKEY KUNG FU, kde obětovala v souboji svůj život nebo v CLAN OF THE WHITE LOTUS, kde učila Gordona Liu ženský styl boje. V LADY IS THE BOSS se nezalekla odvážných choreografií a celému filmu vévodila s omračující sebejistotou, ať už učila lehké holky kung fu nebo bojovala s padouchy na kolech.

V devadesátých letech se Kara Hui osamostatnila. Její éra byla u konce stejně, jako vrcholná éra celého klanu Lau. Byl zájem o jiné typy filmů a do popředí se protlačily jiné osobnosti. Kara Hui našla útočiště v televizi a její hvězda maličko pohasla. Výrazněji vynikla ve výborném filmu INFERNAL AFFAIRS II., ale jako pravá dáma ustoupila jiným, mladším nadějím hongkongské kinematografie.


3.2.1960
Guangdong, Čína
Kara Hui csfd

Remember MeCiaoEchoes of the ThunderLove Never EndsMan tian guo haiWho’s the SuspectŚakraSunshine of My Life77 HeartwarmingsGuai wu xian shengBlinding SoulsMy Best SummerWo he wo de zu guoCui siHouse of the Rising Sons77 HeartbreaksDeath Ouija II 3DSpring Love storyThe Bold, the Corrupt, and the BeautifulBrána válečníkůHuang Cun Xiong JianKniha láskyPaní KXing yun shi woBai Wu Jin JiLovers & MoviesShang shenShen mi jia zuLock Me Up, Tie Him DownPůlnoc druhého dneBai huDong lian wang riGuang hui sui yueJiang ShiKong cheng jiMidnight TrainThe Wedding Diary IIBlood Stained ShoesDIVA hua lì zhi houHappiness Me TooNew Red River ValleyCai li fu quanJie hun na jian shiLaughing Gor Qian Zui FanQian nu you hunWu xiaGong fu yong chunQi shi er jia fang keXin moLang yaWo de zui aiShen jing xia luVelké dobrodružstvíJiang huJiang hu pian zhi da laoVolavka IIYao ye hui langZhou le yuanXian dai nu xingYou ling ren jian


Aktualizace osobnostního profilu Kara Hui: 26.2. 2024 08:37