Hans Wolff (1911 - 1979)


Hans Wolff, scénárista, vedoucí výroby, herec a režisér. Rodinný původ je trošku nejasný. Narodil se jako Erwin Frank. 15. března 1916 jej adoptoval Otto Wolff (1881-1940), německý magnát a průmyslník. Malý Erwin obdržel soudním rozhodnutím příjmení osvojitelů. Znamená to, že v té době byl „právně volné dítě". O rok později došlo ke změně křestního jména. Dnes převládá domněnka, že byl nemanželským synem Otto Wolffa. Hans Wolff studoval práva ve Freiburgu, Bonnu a Paříži. Roku 1933 nastoupil do filmových laboratoří UFA (v podstatě se jednalo o kopírování a opravy filmů). O rok později pracoval jako střihač.

Roku 1947 bylo jasné, že Willi Forst si vychoval zdatného nástupce. Vzniká DER HOFRAT GEIGER, v kterém je Hans Wolff uveden jako režisér, scénárista i střihač. O rok později ve filmu DAS SINGENDE HAUS debutoval jako zpěvák. V závěru své kariéry se Wolf herectví vzdal a zabýval se výrobou. Založil produkční firmu Fono-Film GmbH, která spolupracovala s Bernhardem Wickim na jeho MOST (1959).

O rodinném životě Hanse Wolffa není nic známo.


2.10.1911
Berlín, Německá říše
1.6.1979
Berlín, Západní Německo
Hans Wolff csfd

Der Hofrat GeigerWiener MädelnEin Blick zurückPsí dnyŽeny nejsou anděléEin Zug fährt abVídeňská krevJenny und der Herr im FrackOperetaBel AmiIch bin Sebastian OttMilenka či loutkaDruhá ženaRozmary láskyAllotriaDvorní divadloRendezvous ve VídniMazurkaSvět se točí kolem láskyHra s ohněmBall der DiebeIm Prater blüh'n wieder die BäumeAugust, der HalbstarkeEin tolles HotelLe chemin du paradisWo die Lerche singtDie Drei von der TankstelleBei Dir war es immer so schönAlle kann ich nicht heiratenAm Brunnen vor dem ToreGefangene SeeleSchatten über NeapelGroßstadtnachtEin bezaubernder SchwindlerLamm, DasDas FeuerschiffDer TransportDas KuckuckseiKaiserballVatertagKeine Angst vor SchwiegermütternDas singende HausHerz mit Schnauze - Erinnerungen an Grethe Weiser


Aktualizace osobnostního profilu Hans Wolff: 19.11. 2023 00:55