Nacho Cerdà


Ignacio Cerdà, známý spíše jako Nacho Cerdà, se narodil roku 1969 ve Španělsku. Mezi širokým publikem se zatím tak výrazně neprosadil a to je možná i důvod, proč prozatím není známo skoro nic o jeho dětství či soukromí.

Další film na sebe nechal poměrně dlouho čekat. Cerdà se však po celou dobu okolo filmu motal a podílel se na například na produkci. V roce 2006 se na světlo světa vyloupl, tentokrát již „celovečerák“, THE ABANDONED (2006), v němž si jednu z hlavních rolí zahrál Karel Roden. Jedná se o vizuálně velice dobře propracovaný horor o americké producentce, která se vydává do Ruska, aby zjistila pravdu o svých kořenech. Tento film byl představen na After Dark Horrorfestu v listopadu 2006.

Právě teď je v post-produkci (červenec 2008), další Cerdův projekt, COFFIN OF LIGHT (2008). Je to dokument o španělském hororovém průmyslu 70. let minulého století, který souvisí s osobou Sergia del Monte, kameramana, který byl záhadně zavražděn tři dni před natáčením svého režijního debutu.

Nacho Cerdà csfd

Smrti napospasEurope - 99euro-films 2Ataúdes de luzCoffin of LightMachinist: Breaking the Rules, TheGenesisAftermathThe AwakeningCinema Mon AmourThe Man Who Saw Frankenstein CryTroma Is Spanish for TromaCuarto milenioIn the Belly of the BeastDes de Sitges amb terror


Aktualizace osobnostního profilu Nacho Cerdà: 17.3. 2024 21:18