Igor Ondříček 52 let


Igor Ondříček patří již řadu let k významným osobnostem brněnského divadelnictví, prostřednictvím filmové nebo televizní kamery se ale zatím zviditelňuje jen zřídka. Pochází z Prostějova, kde již jako dítě navštěvoval dramatický kroužek, amatérskému herectví se věnoval i za středoškolských studií na gymnáziu. Po maturitě pokračoval ve studiu herectví (obor syntetické žánry) na brněnské JAMU, kterou absolvoval v roce 1994. Ještě za studií získal první zkušenosti s kamerou a v menších rolích se objevil v pohádkách SEDMERO KRKAVCŮ (1993) a SEN O KRÁSNÉ PANNĚ (1994).

Jako šéf zpěvohry se Igor Ondříček začal soustředit na prosazování muzikálového repertoáru a sám si také v řadě muzikálů zahrál (Jesus Christ Superstar, 2005; Čarodějky z Eastwicku, 2007; Bídníci, 2009), v posledních letech se na některých inscenacích podílí také jako asistent režie. Díky záznamům brněnského studia České televize se s Igorem Ondříčkem mohli setkat televizní diváci například ve hrách SMRT PAVLA I. (2008) nebo již zmíněný BROUK V HLAVĚ (1998). Mezitím se objevil také v několika televizních pohádkách a v seriálech HŘÍŠNÍ LIDÉ MĚSTA BRNĚNSKÉHO (1998) a ČETNICKÉ HUMORESKY (2001).

Divadelním divákům se Igor Ondříček zatím naposledy představil v titulní roli hry Mojžíš, která měla premiéru v roce 2011. K jeho angažmá v Městském divadle v Brně doplňme ještě, že celkem čtyřikrát byl zvolen nejoblíbenějším hercem této scény (1997, 2003, 2004 a 2008).


6.11.1971
Prostějov, Československo
Igor Ondříček csfd

PinocchioBratřiDubčekMůj strýček ArchimedesRoznese tě na kopytechDefinice láskyO princezně se zlatým lukemDuhová pannaZakletý vrchJak přišli kováři k měchuStůj, nebo se netrefím!MaminkaSen o krásné panněSedmero krkavcůPálavaPřípady 1. odděleníŠéfkaHlava MedúzySpecialistéLabyrintPět mrtvých psůMamonMísto zločinu PlzeňVetřelci a lovciOkno do hřbitovaČetnické humoreskyHříšní lidé města brněnskéhoAktrŠéf MěstskýSkleněný pokojDivá BáraŠkola základ životaCharleyova tetaSmrt Pavla I.V jámě lvovéZnamení křížeParazitMistr a MarkétkaLesBrouk v hlavěAlžběta AnglickáKain a AbelPytlácká nocGalavečer GRAND Festivalu smíchu


Aktualizace osobnostního profilu Igor Ondříček: 16.3. 2024 09:45