Martin Hanzlíček 69 let


V roce 1983 dokončil studia na katedře dokumentárního filmu na Filmové akademii múzických umění v Praze. Od roku 1984 pak externě spolupracoval se Slovenskou televizí v Bratislavě, kde se podílel na tvorbě více než čtyřiceti dokumentárních filmů. V roce 1992 působil v ČST Bratislava jako šéfredaktor redakce vzdělávacích programů.

Nyní spolupracuje s Českou televizí Praha na projektu Popularis, Diagnóza a Domácí lékař.
V roce 2006 dokončil hodinový film "Sám proti sobě" (STV, portrét R. Sikory), který v roce 2007 získal 3. místo na mezinárodním festivalu umění ARS&FILM v Telči (hlavním hostem festivalu byl Vojtěch Jasný). V roce 2007 natočil film "Krajina našich předků" jako zakázku města Mikulov (tvorba krajiny a podpora turistického ruchu). Film získal Cenu měst a obcí na mezinárodním festivalu Ekotopfilm v Bratislavě.


18.2.1955
Praha, Československo
Martin Hanzlíček csfd

Husí kůže - Zimomriavky35 měsíců s NatálkouObyvateľ vlastného ostrovaDobré ráno, SlovenskoKrátká dlouhá cestaOsudy hvězdSám proti sobě (o výtvarníku Rudo Sikorovi)Egon BondyÚsvit géniůZóna APříběhy pro NatálkuDomácí lékař aneb nic není jen tak...DiagnózaFolková scénaFilm o neporozumení - Nezmením sa!


Aktualizace osobnostního profilu Martin Hanzlíček: 1.4. 2024 09:37