Andrew Wilson 59 let


Andrew Cunningham Wilson je americký filmový herec, narozený 22. srpna 1964 v texaském Dallasu. Je synem fotografky Laury Wilsonové (rozené Cunninghamové) a reklamního agenta a provozovatele televizní stanice Roberta Andrewa Wilsona. Je také starším bratrem herců Owena Wilsona a Luka Wilsona.

Z tohoto dlouhého výčtu by se lehce mohlo zdát, že Andrew nemá nic lepšího na práci, než hrát někdy až epizodní role ve filmech svých slavnějších bratří, není tomu ale tak. Poměrně velkou roli kouče Razora hrál třeba v režijní prvotině Drew Barrymore VYFIČ! (2009) a i nadále se jeho filmografie snímky bez účasti jeho bratří utěšeně rozrůstá.

Zatím jedinkrát se Andrew pokusil také o režii (spolu s bratrem Lukem – ten hraje i hlavní roli), film PŘÍBĚH WENDELLA BAKERA, na kterém se herecky podílí i Owen, ale velkou díru do světa neudělal. Při rozpočtu 8 miliónů dolarů nevydělal v amerických kinech ani 150 tisíc a doslova zapadl.

Andrew Wilson žije trvale v Kalifornii, je rozvedený a má jednoho syna (Joseph 'Joey' Obiamiwe Wilson).


22.8.1964
Dallas, Texas, USA
Andrew Wilson csfd

BastardiZajatci časuBlack RoadDruid PeakNadějný rokTýden bez závazkůHigh SchoolPoznáš, až to přijde?Calvin MarshallVyfič!AbsurdistánChurchballFanaticky zamilovánVelká ránaCharlieho andílci: Na plný peckyShowtimeSloužit SářeTaková zvláštní rodinkaZoolanderCharlieho andílciHijack StoriesKdo seje zloMerlin: The ReturnChicksNepolíbenáJak jsem balil učitelkuGrázlovéTři životy a jen jedna smrtHouse of PainDas letzte U-BootThe Great Gatsby in Five MinutesPříběh Wendella Bakera


Aktualizace osobnostního profilu Andrew Wilson: 3.11. 2023 09:18