Bill Wallace 78 let


Herec, trenér a bojový umělec William "Bill" Louis Wallace je mistr světa v profesionálním Karate a šestinásobný šampión v Kickboxu. Od střední školy cvičil v zápase a od roku 1966 studoval Judo, byl ovšem nucen přerušit činnost kvůli zranění pravého kolena. Od té doby se zaměřoval výhradně na kopy levou nohou. Od roku 1967 sloužil u amerického letectva a začal studovat Shorin-ryu karate a brzy začíná vyhrávat první full-contact turnaje. 178 cm vysoký Bill získává přezdívku Superfoot, jelikož jeho kop levou nohou má rychlost kolem 100km/h. Závodil s takou elitou jakou byli Bruce Lee, Chuck Norris, Joe Lewis, nebo Skipper Mullins.Wallace debutoval jako kickboxer v roce 1972 a svými výkony rychle přilákal pozornost celého světa a na naléhání svého přítele Chucka Norrise se Bill objevil i v několika filmech.

Zahrál si ve filmech s taekwondistou Bobby Kimem, Chuckem Norrisem, Cameron Mitchellovou, Johnem Belushim, Jackie Chanem i s Mickey Rourkem. Bill Wallace byl i osobní trenér a blízký přítel Elvise Presleyho.


1.12.1945
Portland, Indiana, USA
Bill Wallace csfd

Falkland Man, TheSíla mužeAmerický lovecNeslyšní zabijáciOči drakaBojovníci z L.A.Manchurian AvengerNebeský mečOchránce spravedlnostiKillpointSword of HeavenLoganova sílaWalker, Texas RangerThe Real MiyagiModern WarriorsGet a JobUFC 1: BeginningMidi-Première


Aktualizace osobnostního profilu Bill Wallace: 20.10. 2023 05:11