Hulk Hogan 70 let


Hulk Hogan, vlastním jménem Terrence Gene Bollea, je jednou z nejvýraznějších osobností světa wrestlingu a zároveň má lví podíl na proměně profesionálního wrestlingu ze zábavy pro úzkou skupinu lidí na zábavu masovou. Svou dráhu profi wrestlera odstartoval v roce 1978, přičemž mu v ní výrazně pomohla epizodní role boxera Thunderlipse v hitu ROCKY III (1982). Tou se značně zviditelnil a rok nato přešel od AWA (American Wrestling Aliance), pod kterou do té doby zápasil, k WWF (World Wrestling Federation). Ta se právě přesouvala z regionálního na národní televizní okruh a Hulkova osobnost kromě jiného výrazně pomohla transformovat nejen ji, ale i wrestling jako takový do podoby obrovské cirkusové show, jak ho známe dnes.

Co se týče jeho další filmové kariéry po třetím ROCKYM, sestává ze štěků ve známějších titulech jako GREMLINS 2 či AGENT WC 40 a z hlavních rolí v průměrných až podprůměrných rodinných komediích (VESMÍRNÉ KOMANDO, PAN CHůVA, 3 NINJOVÉ V ZÁBAVNÍM PARKU) a akčních videobéčkách/céčkách (NEVIDITELNÉ KOMANDO I. a II., MCCINSEYHO OSTROV).

Trademark:Nosí červenožlutý wrestlerský trikot.Vždy na sobě roztrhá tričko.

Co jste nevěděli:Své ringové jméno Hulk, jakož i všechny jeho deriváty (Hulkamania, Hulk Hogan, Hulkster) smí používat na základě dohody s comicsovým vydavatelstvím MARVEL, které na ně vlastní autorská práva, protože vydává stejnojmenný comics.


11.8.1953
Augusta, Georgia, USA
Hulk Hogan csfd

The Adventures of Tikki the Wonder DogThe Sooty MovieZombie HamletGnomeo & JulieHerkules 3DMuppeti z vesmíruNeviditelné komando II3 nindžové v zábavním parkuOstrov pokladůVoják ctiNeviditelné komandoAgent WC 40Klub tajných agentůSvalnatý Santa ClausThunder in Paradise 3Thunder in Paradise IIHřmění v rájiPan chůva, neboli osobní strážceVesmírné komandoGremlins 2KladivoWWF: The Big EventWrestling's Country BoysGoldie and the BearsBimini CodeRocky IIIElephant PartsGoldbergoviGLOW: Nádherné ženy wrestlinguRobot ChickenAmerický tátaChina, ILIt's Always Sunny in PhiladelphiaBrooke Knows BestPobřežní hlídkaSprávná SusanBlesk v rájiWalker, Texas RangerRock 'n' WrestlingA-TeamThe Love BoatAmerican Nightmare: Becoming Cody RhodesDark Side of the RingWoooooo! Becoming Ric FlairPoslední představení


Aktualizace osobnostního profilu Hulk Hogan: 7.1. 2024 00:31