Robert Benton 91 let


Robert Benton (narozený 29 září 1932) je americký scenárista a filmový režisér. Narodil se v Waxahachie, Texas, jako syn Dorothy a Ellera Douglasse Bentona, zaměstnance telefonní společnosti. Rober vystudoval universitu v Texasu a Kolumbijskou universitu.

V roce 1960 byl Benton také uměleckým ředitelem v časopise Esquire. V roce 2006 se objevil v dokumentu Wanderlust, stejně jako řada dalších známých lidí.

Benton se těší úspěchu v kariéře u filmu, vyhrál řadu prestižních ocenění za psaní a režírování. V roce 1980 si odnesl Cenu Akademie (Oscar) za nejlepší režii k filmu KRAMEROVÁ VS. KRAMER. Za tento snímek vyhrál taktéž Zlatý Globus. Byl 10 x nominován na nejrůznější ocenění.


29.9.1932
Waxahachie, Texas, USA
Robert Benton csfd

Ledová sklizeňSoumrakNejsem blázenNadineMísta v srdciKlid nociKramerová versus KramerSupermanPoslední představeníCo dál, doktore?Mizerná bandaByl jednou jeden lotrBonnie a ClydeChuť láskyLidská skvrnaBilly BathgateDějiny HollywooduGodard: Made in USANejlepší hollywoodští režiséřiRevolution! The Making of 'Bonnie and Clyde'WanderlustYou Will Believe: The Cinematic Saga of SupermanNicole Kidman: An American Cinematheque TributeFinding the Truth: The Making of 'Kramer vs. Kramer'Bravo ProfilesMagic Time for PiotrGreat Day in Harlem, AHomeward BoundCinéma! Cinéma! The French New WaveThe 57th Annual Academy AwardsDe películaThe 37th Annual Golden Globe AwardsThe 52nd Annual Academy AwardsThe 50th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Robert Benton: 16.3. 2024 05:05