Danny Boyle 67 let


Danny Boyle se narodil 20. října 1956 v Manchesteru. V letech 1982-87 pracoval jako umělecký ředitel pro divadelní společnosti Royal Court. O několik let později se přesunul do televize, kde režíroval mnoho epizod populárních seriálů např. INSPEKTOR MORSE nebo MR WROE'S VIRGINS. Roku 1993 začal spolupracovat s Andrewem Macdonaldem (vnuk scénáristy Emerica Pressburgera) a producentem Johnem Hodgem, kteří mu pomohli s jeho celovečerním debutem MĚLKÝ HROB. Tento levný thriller (stál něco okolo 1,5 milionu dolarů) se stal pro Dannyho prvním velkým úspěchem.

Po geniálním Trainspottingu si vzal na starost film EXTRA ŽIVOT, do kterého opět obsadil Ewana McGregora. Film nesklidil úspěch, jaký si Danny přál a proto skočil ihned do dalšího projektu. Tentokrát si vybral film PLÁŽ, kam si zaletěl spolu s Leonardem DiCapriem. Film vydělal 150 milionů a dívky při pohledu na svlečeného DiCapria řvali a skákali radostí, zatímco náš Danny si mnul ručičky nad další zvládnutou prací.

V roce 2000 odjel do své rodné země, kde natočil pár filmů pro BBC (Vacuuming Completely Nude in Paradise a Strumpet). Filmem 28 DNÍ POTÉ se opět vrátil na stříbrné plátno. Po bláznivé komedii MILLIONS nám zmizel Danny na tři roky z očí a vrací se až nyní s filmem SUNSHINE. Tento kritiky chválený film znovu vykopl Boyla na vrchol a někteří lidé tvrdí, že je v nejlepší formě.


20.10.1956
Manchester, England, Velká Británie
Danny Boyle csfd

YesterdayT2 TrainspottingSteve JobsTrans127 hodinMilionář z chatrčeSunshineMilióny28 dní potéBěhnaVacuuming Completely Nude in ParadisePlážExtra životTrainspottingMělký hrobFor the Greater GoodHen House, TheMonkeysThe NightwatchScoutThe Venus de Milo InsteadPistolTrustBabylonMr. Wroe's VirginsInspektor MorseScreenplaySlavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 LondýnIggy Pop - Lust For LifeFrankensteinAlien Love TriangleSouboj pohlavíSlonRockingham Shoot, TheThe AlternativityChoose IrvineJai HoLennon or McCartneyThe Class of 92Bok po boku127 Hours: An Extraordinary ViewSlumdog Dreams: Danny Boyle and the Making of 'Slumdog Millionaire'Dead On: The Life and Cinema of George A. Romero


Aktualizace osobnostního profilu Danny Boyle: 17.11. 2023 03:41