Phoebe Waller-Bridge 38 let


Phoebe Mary Waller-Bridge nejprve získala vzdělání v nezávislé katolické škole pro dívky. V jedenácti letech byla poslána do internátní školy, kterou ale nesnášela a vydržela tam pouze rok. Poté následovalo šest let v  DLD College a nakonec absolvovala na Královské akademii dramatického umění v Londýně, i když nejprve byla přijata na studium angličtiny v Dublinu, kam díky upřednostnění herectví nakonec nenastoupila.

Vedle řady dalších ocenění získala za první řadu seriálu Potvora cenu BAFTA v kategorii nejlepší ženský herecký výkon v komedii. Mezi její další počiny patří scénář k úspěšnému seriálu Na mušce (od r. 2018), za který byla nominována na Zlatý glóbus, v hlavní roli se Sandrou Oh, která dokonce Zlatý glóbus získala, a vedlejší role ve filmu Solo: Star Wars Story (2018). Phoebe se přiznala, že před konkurzem nikdy neviděla žádný z filmů Star Wars a až do natáčení netušila, co je to droid.

Phoebe žije na severozápadě Londýna v Kensal Rise. Má mladšího bratra Jaspera, který je hudebním manažerem, a starší sestru Isobel, která je skladatelkou a mimo jiné napsala hudbu k seriálu Potvora (2016). Phoebe Waller-Bridge se v roce 2018 rozvedla s Conorem Woodmanem, irským režisérem dokumentárních filmů a televizním moderátorem, se kterým se seznámila v roce 2012, kdy ji viděl v divadelní hře. Od roku 2018 je jejím partnerem režisér a scenárista Martin McDonagh.


14.7.1985
Londýn, England, Velká Británie
Phoebe Waller-Bridge csfd

Imaginární přáteléIndiana Jones a nástroj osuduSolo: Star Wars StorySbohem Kryštůfku RobineVzmuž seAlbert NobbsThe Night WatchŽelezná ladyInscenaceJeho temné esenceUtíkejPotvoraZašívárnaBroadchurchGlueBlandingsLondon IrishMizerná výchovaCafe, TheJak nežít svůj životComing UpDoctorsVěční hrdinové: Indiana Jones a Harrison FordHarry Styles: Treat People with KindnessNational Theatre Live: FleabagCareful How You GoThe RewardNení čas zemřítNa mušce


Aktualizace osobnostního profilu Phoebe Waller-Bridge: 3.4. 2024 21:58