Jay Chou 45 let


Narodil se 18.ledna 1979 v New Taipei City v Tchaj-wanu. Od malička měl cit pro hudbu, který jeho matka okamžitě poznala. Již ve třech letech se začal učit hrát na klavír. Kromě hudby se malý Jay také zajímal o herectví – často napodoboval televizní herce. Během studia skládal písně a brzy po dokončení školy skládal písně pro jiné umělce. V roce 2000 vydal své debutové CD s názvem Jay. Od toho roku vydával každý rok jedno album, s vyjímkou roku 2009. Tato alba byla vždy širokou veřejností přijata kladně.

První režijní zkušenosti získal Chou režií hudebních videoklipů a reklam. V roce 2007 natočil romantické drama SECRET, které bylo s nadšením přijato. K tomuto filmu také sám napsal scénář a zahrál si hlavní roli. Produkoval také ústřední melodii k filmu OCEAN HEAVEN.

Jeho prvním filmem v Holywoodu se stal snímek ZELENÝ SRŠEŇ, kde hraje pomocníka (mistr bojových umění Kato) maskovanému hlavnímu hrdinovi. Tento film můžeme v českých kinech vidět od 13.1.2011.


18.1.1979
Tchaj-pej, Tchaj-wan
Jay Chou csfd

xXx 4Chi zha feng yunActing Out of LovePodfukáři 2Tian taiVirový faktorZelený sršeňZrození legendyThe Treasure HunterKung-FuBu neng shuo de mi miKletba zlatého květuTou wen zi DXun zhao Zhou Jie LunThe Young RomanticDouble BladeJ-Style Trip


Aktualizace osobnostního profilu Jay Chou: 30.10. 2023 16:53