David Schneider 65 let


Herec David Schneider měl k umělecké dráze předpoklady díky matce, bývalé herečce Evě Vlachové (*1927). Ta byla v 50. letech členkou Krajského oblastního divadla v Karlových Varech, kde se David Schneider narodil. Již v dětském věku oslovil Schneidera režisér Jiří Hanibal a poskytl mu velké příležitosti ve filmech DĚDEČEK, KYLIJÁN A JÁ (1966) a ČERVENÁ KŮLNA (1968), spolu s matkou se pak v malé roli objevil v kriminálce PO STOPÁCH KRVE (1969). Mezitím se David Schneider objevil i na jevišti Národního divadla (Macbeth).

V letech 1984-1995 byl David Schneider členem Divadla Jiřího Wolkera v Praze, kde se představil ve hrách Zahraj to znovu, Same!, Veselé paničky Windsorské, Antigona nebo Hadrián z Římsů, vzhledem k zaměření této scény na dětského diváka se objevil také v řadě pohádek. Velkou výzvou pro něj byla postava W. A. Mozarta, kterou hrál na pražské Bertramce v představení Noc s Mozartem v rámci Originálního hudebního divadla. Tuto roli hrál řadu let od roku 1991, po zániku Divadla Jiřího Wolkera zůstal bez stálého angažmá, ale jako host spolupracoval s Pohádkovým divadlem Julie Jurištové, Divadlem Skelet Pavla Trávníčka nebo s Divadlem U hasičů.

Davida jsme mohli vidět také ve filmech VESELÉ VÁNOČNÍ HODY (1999) nebo BANKROTÁŘI (2003). Pracoval také pro rozhlas, účinkoval v Českém rozhlase, na jehož programech se uplatňoval i autorsky, a jeho hlas jsme mohli také často slyšet z dabingu.

David má syna, který žil s matkou v Německu.


7.10.1958
Karlovy Vary, Československo
David Schneider csfd

BankrotářiStín vinyVeselé vánoční hodyJakub a ModřínkaKulihrášek a zakletá princeznaŠpendlík na motýlaJánošova kouzelná flétničkaKlauni a vlastenciMaigretův první případJak Vojtěch pro princeznu do ohně skočilZnačka: Na dožitíAnděl svádí ďáblaBoganKaštan pro štěstíProč?Lev s bílou hřívouMladé vínoPřípad Karoliny TestovéRosa LuxemburgAnynka a čertPod maskouS čerty nejsou žertySanta LuciaŽofka z JanovicPražské letohrádkyZelená vlnaČertovy kamenyŠéfe, to je věc!Zralé vínoSestřičky růžíSmrt a blažená paníSvítalo celou nocHusopaska u studnyJulekTchánZastřený barevný světŠvec Janek v pohádkové zemiDarmošlapHop - a je tu lidoopKlukovinaNikdy toho nenechámŠestapadesát neomluvených hodinČas lásky a nadějeHodinky šly pěšinkamaZvíkovský rarášekLáskaNejpozději do 1.záříMorčataPo stopách krveČervená kůlnaKonec létaDědeček, Kyliján a jáČetnické humoreskyČerní anděléZdivočelá zeměArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek


Aktualizace osobnostního profilu David Schneider: 31.10. 2023 17:38