Philip Kaufman 87 let


Americký režisér a scénárista, který se narodil a vyrostl v Chicagu. Zde navštěvoval a promoval z historie na místní University of Chicago. Strávil také rok na Harvardu studiem práv, toto studium ale nedokončil. Vrací se na svoji mateřskou University of Chicago, kde pokračoval ve studiu historie v magisterském programu. V roce 1960 se jemu a jeho ženě Rose narodil jejich jediný syn Peter. Poté se přestěhoval se svojí rodinou do oblasti San Francisca. Zde vykonával řadu rozmanitých pracovních pozic, zatímco se snažil pracovat na románu. Nakonec se i s rodinou vydává do Evropy, kde určitý čas učí angličtinu v Itálii a Řecku.

Povzbuzen tímto úspěchem pokračuje prací na dalším snímku FEARLESS FRANK. Jon Voight si v tomto filmu odbývá svůj herecký debut. Ztvárnil zde postavu farmářského chlapce, který se zamiluje do prostitutky. Po tomto snímku Kaufman získává smlouvu u studia Universal, kde je zařazen do programu Universal's Young Directors Program.

U studia Universal napíše scénář a zrežíruje film THE GREAT NORTHFIELD MINNESOTA RAID v hlavní roli s Robertem Duvallem v roli Jesse Jamese. Tento western je uveden do kin v roce 1972 se smíšenými ohlasy. Jeho dalším projektem je film THE WHITE DAWN u studia Paramount. Příběh se točí okolo tří velrybářů, kteří přežijí ztroskotání lodi a jsou zachráněni Eskymáky. Film se točil v Severní Kanadě ve velmi těžkých podmínkách a mezi diváky není příliš známý. V roce 1978 pracoval na remaku filmu INVASION OF THE BODY SNATCHERS (Invaze zlodějů těl), kde přesunul děj do San Francisca a oživil mimozemskou hrozbu. Rok na to zfilmoval román THE WANDERERS (Tuláci) o italském středoškolském gangu v Bronxu. V roce 1981 spolupracuje s Georgem Lucasem na námětu k RAIDERS OF THE LOST ARK (Dobyvatelé ztracené archy).

Přichází rok 1983 a Kaufmanův největší úspěch v podobě filmu THE RIGHT STUFF (Správná posádka). Film, jenž mapuje historii vzniku amerického vesmírného programu a příběh prvních amerických astronautů v programu Mercury. Snímek získal osm nominací akademie na Oskara včetně nejlepšího filmu. Film nakonec získává cenu pro nejlepší: hudbu, zvuk, střih, střih zvukových efektů.


23.10.1936
Chicago, Illinois, USA
Philip Kaufman csfd

Hemingway a GellhornováKlíč k vražděQuills - Perem markýze de SadeVycházející slunceHenry a JuneNesnesitelná lehkost bytíSprávná posádkaTuláciInvaze zlodějů tělThe White DawnVelká Northfieldská loupežNebojácný FrankGoldsteinPsanec Josey WalesBoltAlgrenRealizing 'The Right Stuff'T-20 Years and CountingThe Sunshine SistersFront Row FlynnThe 87th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Philip Kaufman: 4.4. 2024 02:45