Carol Cleveland 82 let


Carol Cleveland je britská divadelní a televizní herečka, která se nejvíce proslavila svým účinkováním v komediálních pořadech z produkce BBC, hlavně v kultovním MONTY PYTHONŮV LETAJÍCÍ CIRKUS.

V roce 1960 se její rodina vrátila zpět do Londýna a Carol začala studovat divadelní herectví na Královské Akademii. Už během studia dostávala Carol epizodní roličky v různých seriálech a televizních filmech. Poté nastoupila k BBC jako herečka v komediálních pořadech. Účinkovala např. v THE TWO RONNIES nebo MORECAMBE AND WISE. Účinkovala také v show Spikea Milligana, kde si jí všimli členové Monty Python. Ti ji pozvali k natáčení skeče, kde prostě musela hrát žena (jedná se o skeč Manželská poradna). Když Pythoni zjistili, že Carol má ráda stejný humor jako oni a že umí skeč zahrát, tak už u skupiny zůstala. Na scénářích se sice nepodílela, ale hrála téměř ve všech skečích, kde Pythoni potřebovali opravdovou ženu. Hrála také ve všech Pythonských filmech (SVATÝ GRÁL, ŽIVOT BRIANA, SMYSL ŽIVOTA, A TEĎ NĚCO ÚPLNĚ JINÉHO), jela s nima divadelní turné a někdy bývá označována jako Sedmý Python.

Po skončení seriálu MONTY PYTHONŮV LÉTAJÍCÍ CIRKUS, hrála v dalších několika seriálech a televizních filmech, ale znovu to většinou byly epizodní role. Z těch známějších jsou to např. seriály THE PERSUADERS! nebo ONLY FOOLS AND HORSES, nebo třeba film NÁVRAT RŮŽOVÉHO PANTERA.

V současnosti se stále věnuje herectví a malou zajímavostí je, že v roce 1972 byla časopisem Splendor označena za třetího nejkrásnějšího baviče světa.


13.1.1942
Londýn, England, Velká Británie
Carol Cleveland csfd

Alice, Through the LookingThe Rizen: PossessionMonty Python živě (převážně)The Search for SimonAutobiografie jednoho lháře: nepravdivý příběh Grahama ChapmanaToo Much Too YoungAnnie: Královská dobrodružstvíPůlměsíční uliceFunny MoneyMonty Pythonův smysl životaŽivot BrianaThe BruteMonty Python a Svatý GrálNávrat Růžového panteraAll I Want Is You... and You... and You...VampiraJourney to MurderA teď něco úplně jinéhoForeign ExchangeMoon Zero TwoThe Adding MachineBlaho paní BlossomovéHraběnka z HongkonguMister Ten Per CentSome May LiveThe Pleasure GirlsThe Other ManStrictly for the BirdsFist of FunAbout FaceAre You Being Served?Only Fools and Horses....Monty Pythonův létající cirkusDoctor in ChargeLotus Eaters, TheThe Persuaders!Crime of PassionHark at BarkerRandall a Hopkirk


Aktualizace osobnostního profilu Carol Cleveland: 19.11. 2023 10:43