Jewel Staite 41 let


Tuto sympatickou kanadskou herečku s překrásným jménem prozatím znají především fanoušci sci-fi - a to ze dvou rolí: v roce 2002 si zahrála usměvavou, naivní a optimistickou mechaničku s hlavou neustále v oblacích Kaylee Frye v pro mnohé kultovní sci-fi sérii FIREFLY, která byla bohužel po 14 skvělých epizodách zrušena a zakončena o 2 roky později filmem SERENITY. A za druhé se výrazněji prosadila ve STARGATE ATLANTIS v roli Dr. Jennifer Kellerové.

Diváci si ji ale výrazněji zapamatovali až právě rolí ve FIREFLY. Podle vlastních slov bylo natáčení tohoto seriálu jedním z nejlepších zážitků jejího života. Herci si skvěle rozuměli, neustále se scházeli i mimo vysílání, účastnili se i Jeweliny svatby. A sama Jewel přiznává, že si jednou za rok sedne, na celý seriál se znovu podívá a vzpomíná na tohle období svého života. Díky tomuto seriálu také, jak už to u herců ze sci-fi seriálů bývá, začala objíždět nejrůznější cony (speciální setkání fanoušků sci-fi & fantasy), s čímž může v současnosti díky její roli ve STARGATE: ATLANTIS pokračovat. V tomto seriálu se objevila poprvé již v jeho druhé řadě (2005) v epizodní roli mladé Wraithky Ellie, která se marně snaží obstát v lidském světě. Nutno podotknout, že spousta lidí ji díky namaskování v této roli ani nepoznala. Podruhé už se objevila v roli Dr. Jennifer Kellerové v poslední epizodě 3. řady a zařadila se mezi vedlejší postavy tohoto projektu - ve 4. řadě ji můžete spatřit ve 12 epizodách, v únoru 2008 se začala točit série pátá. Její role nahradila part oblíbeného Dr. Carsona Becketta v podání Paula McGilliona, ovšem fanoušci jí to snad nemůžou mít vůbec za zlé.

Jewel Staite spolupracuje s nadacemi bojujícími proti dyslexii a AIDS. Poměrně pravidelně přispívá na svoji webovou stránku www.jewelstaite.com. Je vdaná za Matta Andersona (svatba se konala 25. dubna 2003) a většinu své herecké kariéry má stále před sebou.


2.6.1982
White Rock, British Columbia, Kanada
Jewel Staite csfd

Same Time Next WeekThe Wrong Bed: Naked PursuitManželka v utajeníA Frosty AffairHow to Plan an Orgy in a Small TownP5YchShe Who Must BurnVánoční ozdobaProroctví zkázyMotýlí mužPaní Zázračná na ManhattanuZtracený ostrovSerenityVdova s duší ďáblaDamaged CareJak jsem se protloukalSpolek machrůMummies Alive! The Legend BeginsRukojmí nebo komplic?The Prisoner of Zenda, Inc.Gold Diggers: The Secret of Bear MountainLhářka prolhanáThe Only Way OutPosing: Inspired by Three Real StoriesFamily LawQuantum LeapMrtvý bodV zajetí kouzelŘádDobrý doktorTake TwoThe Case That Haunts MeThe DetectivesCastle na zabitíLegendy zítřkaMotiv


Aktualizace osobnostního profilu Jewel Staite: 1.11. 2023 17:33