Guy Ritchie 55 let


Anglický scénárista a režisér Guy Ritchie se narodil 10. září roku 1968 v Hatfieldu. Je dyslektik a v patnácti letech byl vyhozen ze Stanbridgské školy. Ritchie následovně navštěvoval Sibford se svou sestrou, jenže byl opět vyhozen. Od té doby se Guy začínal zajímat o hudbu a film.

Přelom století byl pro britského filmaře snad ještě úspěšnější a to jak ve filmovém, tak i osobním životě. Guy Ritchie dostal od studia důvěru, několikanásobně vyšší rozpočet, herecké hvězdy nejvyššího kalibru a své staré známé Stathama s Jonesem. Výsledek byl obdivuhodný a klasický žánrový PODFU(C)K se stal senzací a těšil se obrovskému zájmu diváků a chválou kritiků. Na konci roku se Ritchie oženil se světoznámou popovou zpěvačkou Madonnou, se kterou již měl jedno dítě a další, malavského chlapce Davida, adoptovali.

Seznámení s Madonnou ovlivnilo i Ritchieho filmovou tvorbu. Manžel natočil pro svou ženu videoklip WHAT IT FEELS LIKE FOR A GIRL, krátkometrážní komedii HIRE: THE STAR a celovečerní romantickou komedii TROSEČNÍCI, která byla negativně přijata jak u kritiků, tak u samotných diváků. Po prvních neúspěších se Guy na chvíli odmlčel a roku 2005 natočil opět svůj typický kriminální snímek, i když s nebývale vážnou tváří REVOLVER, který byl vlažně přijat diváky a přímo shozen kritiky. V tomtéž roce se objevil i v téměř dvouhodinovém dokumentu o Madonně s názvem MADDONA: BILANCE S TAJEMSTVÍM.

Nyní dokončuje vlastnoručně napsaný film ROCKNROLLA, který by měl být definitivní zpátečkou zpět k tvůrčímu období konce 90. let a světe div se, jedná se o akčně laděnou krimikomedii.


10.9.1968
Hatfield, Hertfordshire, England, Velká Británie
Guy Ritchie csfd

Aladdin 2Fountain of YouthUntitled Guy Ritchie's Action MovieThe Ministry of Ungentlemanly WarfareOperace Fortune: Ruse de guerreThe CovenantRozhněvaný mužAladinGentlemaniKrál Artuš: Legenda o mečiKrycí jméno U.N.C.L.E.Sherlock Holmes: Hra stínůSherlock HolmesRocknRollaSuspectRevolverTrosečníciPodfu(c)kSbal prachy a vypadniGentlemaniMadonna: What It Feels Like For a GirlMadonna: Celebration: The Video CollectionDavid Beckham: BodywearTake It to the Next LevelThe Hire: StarThe Hard CaseSbal prachy a vypadni 2The Guv'norMadonna Wild AngelMadonna: Bilance s tajemstvímMaking 'Snatch'


Aktualizace osobnostního profilu Guy Ritchie: 24.3. 2024 14:23