Chuck Russell 71 let


Charles “Chuck” Russell začínal jako producent a asistent režie u producenta a režiséra Rogera Cormana (např.RALLYE SMRTI), kde se podílel na hororu THE HEARSE (1980). Dále pak spolupracoval na hororu HELL NIGHT (1981) a thrilleru THE SEDUCTION (1982).

Chuckova velká kariéra mohla začít, protože konečně dostal režisérské otěže a podle vlastní předlohy v roce 1987 natočil velmi podařené třetí pokračování úspěšné série hororů Noční Můra V Elm Street, s názvem Bojovníci ze Sna (A NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS). U hororů zůstal a hned následující rok s pomocí Franka Darabonta přepsal scénář k obrazu svému a pustil se do předělávky sci-fi hororu z roku 1958 THE BLOOB (Sliz). V původní verzi jsme mohli vidět Stevea McQueena.

Poté následoval Chuckův zatím nejambicioznější projekt, komedie THE MASK (1994). S pomocí studia ILM a díky nepřekonatelnému komediálnímu talentu Jima Carreyho vznikl neobyčejný film. Maska se stala obrovským hitem a vydělala během prvního víkendu 35 milionů dolarů a nakonec více než 100 milionů na domácím trhu. Další, akční film ERASER (Likvidátor) 1996, s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli byl jediný akční hit Warner Brothers‘ toho roku a vydělal více než 100 milionů dolarů během letního uvedení v kinech.

Po čtyřleté odmlce natočil horor BLESS THE CHILD (Dotek Zla) s Kim Basingerovou, který si nevydělal ani na svůj rozpočet. O dva roky později se vrátil s dobrodružnou komedií THE SCORPION KING (Král Škorpion) se svalovcem Dwaynem Johnsonem, ale ani tady se žádný úspěch nekonal.


6.8.1952
Highland Park, Illinois, USA
Chuck Russell csfd

WitchboardParadise CityJungleeJá, pomstaKrál ŠkorpiónDotek zlaLikvidátorMaskaSlizNoční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze snaHranice nemožnéhoDokken - Dream WarriorsÚtěk ze snaArabian NightsZpátky do školyHolky se chtějí bavit takyDivoký weekendBobbie Jo and the OutlawDeath ShotSpace Ghost Coast to CoastWolfman's Got NardsThe Epic Journey of Dwayne 'The Rock' JohnsonNever Sleep Again: The Elm Street LegacyThe House That Freddy BuiltSlash & Burn: The Freddy Krueger Story


Aktualizace osobnostního profilu Chuck Russell: 16.3. 2024 23:00