Václav Kopta 58 let


Narodil se v Praze, ve které žije dodnes. Jeho otcem je uznávaný textař Pavel Kopta a ženou herečka divadla Pod Palmovkou Simona Vrbická, se kterou vychovává dvě dcery. Seznámili se na Pražské statní konzervatoři, kde oba studovali.

Bohužel nic už nebylo tak úspěšné jako premiérový snímek. Tak se Václav objevil po roce v malé roli jednoho ze synů ve filmu NOC SMARAGDOVÉHO MĚSÍCE a v dalším roce v jedné ze čtyř povídek ZELENÁ LÉTA pojednávající z vojenského prostředí. Další filmové roli jsme jej mohli vidět až na sklonku devadesátých let, kdy jako stalý člen v souboru divadla Semafor hrál v několika filmech Jiřího Suchého.

Jeho prioritou po úspěšné premiéře ve filmu SNĚŽENKY A MACHŘI bylo divadlo, kterému je věrný dodnes. Mimo to se věnuje také textařině, kde spolupracuje s několika předními interprety. V roce 2008 jsme se jej dočkali ve volném pokračování úspěšného filmu SNĚŽENKY A MACHŘI a to SNĚŽENKY A MACHŘI PO 25 LETECH. Ještě předtím se mihnul v malé roli barmana v Hřebejkově U MĚ DOBRÝ.


21.6.1965
Praha, Československo
Václav Kopta csfd

Krvavý JohannBetlémské světloMimořádná událostSpoluZakletá jeskyněJedině TerezaO kouzelné rybí kostičceLoupežnická baladaŠarlatánChata na prodejČertí brkoBezva ženská na krkuDecibely láskyMuzikál aneb Cesty ke štěstíVelká výpravaZtraceni v MnichověDonšajniNěžné vlnyOkresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaObčanský průkazSněženky a machři po 25 letechU mě dobrýTři příležitosti k smíchuJonáš, Melicharová a pavilonStudentská baladaDrahý BedřichuZelená létaNoc smaragdového měsíceSněženky a machřiCo ste hasičiHořký světHvězdy nad hlavouRepublika BlaníkVšežralovo bistroBez vědomíJak si nepodělat životKrejzoviStrážmistr Topinka


Aktualizace osobnostního profilu Václav Kopta: 10.11. 2023 15:49