Donna Murphy 65 let


Donna Murphy je americká divadelní, filmová a televizní herečka a taktéž zpěvačka.

Divákům je známa pro namluvení postavičky Mother Gothel v animovaném Disney filmu TANGLED /2010/, dále jako Anij -  objekt vášně kapitána Jeana-Luca Picarda ve sci-fi STAR TREK:INSURRECTION /1998/, jako manželka Rosalie Octavius Dr.Octopuse ve sci-fi SPIDERMAN 2 /2004/, jako jedna ze sekretářek v thrilleru THE BOURNE LEGACY a dalšího nespočtu jevištních rolí v muzikálových divadlech.

Murphy je nejstarší ze sedmi dětí, narodila se v Coroně ve čtvrti Queens v New Yorku rodičům Jeanne /roz. Fink/ a Robertu Murphyovým. Otec Robert pracoval jako letecký inženýr. Donna Murphy má irské, francouzské, německé a české předky. Ve třech letech dostala hlasové lekce a jako dítě vystupovala na různých představeních v Hauppage na Long Islandu, kde se rodina přestěhovala. Později se stěhuje do Topsfieldu v Massachusetts a v roce 1977 úspěšně absolvuje Masconomet Regional High School.

V roce 1990 se Murphy vdala za herce a zpěváka Shawna Eliiota a je nevlastní matkou jeho dvěma dcerám.V roce 2005 adoptovali holčičku z Guatemaly Darmii Hope. Ve druhém ročníku na New York University zanechala studií kvůli castingu na Broadwayský muzikál They’re Playing Our Song. Taky studovala na divadelním institutu Lee Strasberg Theatre Institute.


7.3.1959
Corona, Queens, New York City, New York, USA
Donna Murphy csfd

Malá AnastázieNo Pay, NudityDonatella VersaceBourneův odkazHigher GroundČerný kůňNa vláskuSherman's WayHolka na hlídáníFontánaIra & AbbyWorld Trade CenterDveře v podlazeSpider-Man 2Tanec s vášníThe Last DebateAstronautova ženaDen, kdy zabili LincolnaRuská ruletaStar Trek IX: VzpouraPassionPříběhy ze života: Někdo musel být BennyJadePower, Passion and MurderTales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro'sNeskutečná AnnaPozlacený věkSuper drbnaNa vlásku: SeriálPowerThe Bravest KnightČerná listinaDoubtQuantico


Aktualizace osobnostního profilu Donna Murphy: 19.11. 2023 10:29