Sheri Moon Zombie 53 let


Vlastním jménem Sheri Lyn Skurkis se narodila v San Jose, 26. Září 1970. Dětství prožila v Connecticutu a poté co si v sedmnácti vyšla střední, vrátila se do rodné Kalifornie. Následně migrovala mezi oběma domovy, s tím že čas dělila mezi školu a přivydělávání si tancem, modelingem a choreografií. Touto cestou potkala svého budoucího manžela, mimojiné režiséra a zpěváka Roba Zombieho. Poznali se díky vzájemnému příteli a jejich slovy došlo k lásce na první pohled. Své první rande strávili na pizze. Vzali se až po třinácti letech známosti, a to přesně na Halloween 2002. Ke svému dosavadnímu uměleckému jménu Kitty (Kitty Moon) si tak Sheri přidala ještě příjmení Zombie. Na pohled dokonalý pár je spolu dodnes a byl to právě Rob, díky komu se Sheri ujala i jako herečka.

Ač vlastně neměla žádné herecké ambice, první a hned zásadní filmová role přišla v Zombieho dnes již kultovním debutu, HOUSE OF 1000 CORPSES (2002). Sheri si zahrála Veru-Ellen Baby Firefly, pro nezasvěcené zvrácenou členku zvrácené vraždící rodinky. Na něco takového bezesporu dokonale sedla (i když aby nedošlo k omylu, v soukromí je Sheri spíše milá americká ženuška). Svojí roli ve filmu popsala takto: „Baby, to je andělsky vypadající návnada jak dostat oběti.“ V roce 2005 přišlo volné pokračování s názvem THE DEVIL'S REJECTS. To už nebyl vzhledem laciný béčkový horor, ale režisérsky značně vyspělejší snímek, což se následně promítlo i v kritikách. Oba filmy vydělaly více než dvojnásobek svého rozpočtu a dostaly se do povědomí široké, hororově laděné veřejnosti. Sheri si za ten druhý zasloužila ocenění v kategorii „Most Vile Villain“ na Spike TV Scream Awards a v roce 2007 jí denník USA Today jmenoval jako jednu z nejlepších současných scream queens. Z dalších Zombieho projektů si v roce 2007 zahrála v jednom z fake trailerů v rámci GRINDHOUSE, nazvaném WEREWOLF WOMEN OF THE SS a v tom samém roce také ztvárnila matku Michaela Myerse v remaku Carpenterova HALLOWEENU (který se stal vůbec nejvýdělečnějším dílem celé série). No a za další namluvila charakter Susie X v Zombieho nadcházejícím sprostém animáku THE HAUNTED WORLD OF EL SUPERBEASTO. Sheri si tak zahrála ve všech jeho dosavadních režijních počinech a její herecké počínání je s nimi nemyslitelně spjaté.

Krom toho se Sheri mihla v jediném cizím snímku - TOOLBOX MURDERS Tobeho Hoopera (2004).

Mimo film, Roba a fanoušky se v současnosti věnuje ještě své vlastní (alespoň co se týká designu) značce oblečení Total Skull, která se od roku 2006 celkem slušně rozjela.


26.9.1970
San Jose, California, USA
Sheri Moon Zombie csfd

The Munsters3 from Hell31The Lords of SalemHalloween IIThe Haunted World of El SuperbeastoHalloweenVyvrženci peklaVraždy bez zárukyDům tisíce mrtvolKriminálka MiamiCalifornicationIn Hell Everybody Loves Popcorn: The Making of 31Lennon or McCartneyRob Zombie's Hellbilly Deluxe 2: Special EditionMichael Lives: The Making of 'Halloween'The 100 Scariest Movie MomentsToolbox Murders: As It WasRob Zombie - Well, Everybody’s Fucking in a U.F.O.Rob Zombie: Dead City Radio and the New Gods of SupertownRob Zombie: Foxy, FoxyRob Zombie's Hellbilly Deluxe: Deluxe EditionPast, Present & FutureRob Zombie: Feel So NumbRob Zombie - Living Dead GirlRob Zombie: SuperbeastGrindhouse: Werewolf Women of the S.S.Scream Awards 2007


Aktualizace osobnostního profilu Sheri Moon Zombie: 30.10. 2023 21:33