Brian Yuzna 74 let


Narodil se v roce 1949 na Filipínách, ale vyrůstal v Nikarague, Puerto Ricu a Panamě. V Panamě byl vychováván jako křesťanský katolík a právě tady se nechal poprvé fascinovat obrazy z kostelů, které navštěvoval a knih, které se mu v souvislosti s náboženskou výukou dostávaly do ruky. V šedesátých letech se přestěhoval do USA.

V roce 1989 napsal scénář k rodinné komedii CO JE MALÝ, TO JE HEZKÝ, což je ovšem v jeho kariéře spíš výjimka. Ve stejném roce už natočil svůj debut - rozporuplný horor SOCIETY (1989). Opravdový úspěch se dostavil až s klasikou RE-ANIMATOR, na které pracoval s přítelem Stuartem Gordonem – rovněž velkým fandou H. P. Lovecrafta. Pokračování NEVĚSTA RE-ANIMATORA (1990) si i sám režíroval, stejně jako NÁVRAT RE-ANIMATORA (2003). Jedním příběhem se podílel i na povídkovém filmu NECRONOMICON (1994).

Brian Yuzna má čtyři děti, které se všechny daly na hereckou dráhu.


30.8.1949
Manila, Filipíny
Brian Yuzna csfd

AmphibiousTakut: Faces of FearJeptiškaZlo přichází z hlubinNávrat Re-AnimátoraTemnotaArachnidDagonFaust: Smlouva s ďáblemFreeman - plačící drakNecronomiconNávrat živé smrti 3MutronicsSilent Night, Deadly Night 5: Smrtící hračkyNevěsta Re-AnimatoraPanenkyZe záhrobíRe-AnimatorConan60 Sekundit üksindust aastal nullRottweilerDentista 2Potomek vetřelceDentistaTarzan: The Epic AdventuresĎábelský kruhSocietyTarzanova neuvěřitelná dobrodružstvíSlice!The Darkside of SocietyIn Search of Darkness: Part IIIClapboard JungleIn Search of Darkness: Part IITales of the UncannyIn Search of DarknessLove Beyond the Grave: A Look at Return of the Living Dead IIIMore Brains! A Return to the Living DeadNightmares in Red, White and Blue: The Evolution of the American Horror FilmA-Z of HorrorBest of Stephen King's World of Horror 2Stephen King's World of Horror


Aktualizace osobnostního profilu Brian Yuzna: 31.10. 2023 04:06