David Zucker 76 let


Americký režisér a příležitostný herec David Zucker je spolu se svým mladším bratrem Jerrym a Jimem Abrahamsem nejvýznamnějším tvůrcem americké filmové parodie. Zmiňovaná trojice, často označovaná pod zkratkou ZAZ, spolu úzce spolupracovala prakticky celou kariéru, takže je téměř nemožné o nich psát odděleně.

O tři roky později společně režírují parodii na katastrofické filmy PŘIPOUTEJTE SE PROSÍM! Tento snímek přinesl ZAZ velký divácký úspěch a odstartoval jejich sérii bláznivých parodií plných absurdních gagů a chytře napsaných dialogů. Často spolupracují zejména se scénáristou Patem Proftem a herci Leslie Nielsenem či Lloydem Bridgesem. Zajímavostí je, že Nielsen i Bridges měli už v té době za sebou dlouhou hereckou dráhu skládající se především z charakterních rolí. Na stará kolena se oba díky ZAZ stali úspěšnými a vyhledávanými komiky.

V první polovině 80. let ZAZ realizují seriál parodující televizní krimi-série s názvem "POLICE SQUAD", jehož hlavním hrdinou je svérázný policejní detektiv Frank Drebin v podání Leslie Nielsena. Seriál se však ve své době nesetkal s příliš velkým ohlasem. Teprve když jej sám David převedl v r.1988 do podoby celovečerního filmu,jenž u nás vyšel jako BLÁZNIVÁ STŘELA z něj udělal doslova kultovní záležitost. David Zucker pak režíroval i jeho další pokračování BLÁZNIVÁ STŘELA 2 A 1/2: VŮNĚ STRACHU a zahrál si menší roli ve třetím díle BLÁZNIVÁ STŘELA 33 A 1/3: POSLEDNÍ TRAPAS.

V 90. letech se "svatá trojice americké parodie" rozděluje. David Zucker po dokončení Bláznivých střel, spolupracuje na několika snímcích s tvůrci legendárního South Parku - Mattem Stonem a Trayem Parkerem. Poté dostává nabídku převzít štafetu po bratrech Wayansových a režírovat kritikou vlažně přijatou, avšak divácky znovu velmi populární komediální sérii SCARY MOVIE, jenž je opět parodií na všechno možné.


16.10.1947
Milwaukee, Wisconsin, USA
David Zucker csfd

Bláznivá střela - Amerika v ohroženíScary Movie 4Scary Movie 3Šílený randeH.U.D.Pivní bratřiBláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachuBláznivá střelaPolicejní jednotka v barváchFor Goodness SakeScary Movie 5Bláznivá školaBláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapasThe Kentucky Fried MovieO.J.: Made in AmericaMaking 'Scary Movie 3'The DirectorsBiographyYour Studio and YouProcházka v oblacíchCrimes of the CenturyImpractical Jokers: Dinner PartyWGN Morning NewsLarry King LiveThe Midnight Special


Aktualizace osobnostního profilu David Zucker: 4.1. 2024 18:22