Roman Štabrňák 40 let


„Dokonalost spočívá v maličkostech, ale sama dokonalost není maličkost.“

K herectví se opět dostal až na gymnáziu v Novém Strašecí, kde začal hrát v Dramatickém klubu. Později absolvoval herectví na katedře činoherního divadla DAMU v Praze, i když zkoušel mimo jiné práva a ekonomiku. Jeho profesory herectví byli např. Jana Hlaváčová, Boris Rösner nebo Ladislav Mrkvička. V průběhu studia ho oslovil pedagog a divadelní režisér Milan Schejbal ke spolupráci v Divadle ABC, kde hrál v inscenacích Tři muži ve člunu a pes, Poprask na laguně, Peer Gynt, U nás v Kocourkově nebo Anna Karenina. Na divadelních prknech jsme mohli Romana Štabrňáka dále vidět ve Studiu Dva, Divadle A. Dvořáka Příbram, A-Studiu Rubín nebo v Divadle Na Jezerce.

Štabrňákovy televizní nebo filmové role jsou sice drobné, ale většinou komediálního ražení, což uplatnil zejména v pohádkách - Až kohout snese vejce (2005), Začarovaná láska (2007) nebo O království z nudlí a štěstí bez konce (2009).

Svůj smysl pro humor mohl prokázat i v původní skečové show České televize Pečený sněhulák. V roce 2015 mu byla na festivalu Novoměstský hrnec smíchu udělena Cena Herecké asociace za osobitý komediální přístup k řadě televizních rolí.


22.8.1983
Kladno, Československo
Roman Štabrňák csfd

Krakonošovo tajemstvíDariaO vánoční hvězděKaždý milion dobrýV jiném stavuŘachandaLáska je láskaStín smrtihlavaO království z nudlí a štěstí bez koncePrincezna AnoSvědomí Denisy KlánovéPohádkové počasíTajnostiZačarovaná láskaPanic je nanicVřesový trůnAž kohout snese vejceOrdinace v růžové zahraděMalá velká ligaOktopusGumyIvetaPolicie ModravaZooMedvídkova poradnaSpecialistéKameňákDáma a KrálKrmelec U Muflona


Aktualizace osobnostního profilu Roman Štabrňák: 26.4. 2024 11:07