Lee Thompson Young (1984 - 2013)


Narodil se 1. února 1984 ve městě Columbia v Jižní Karolíně. Už na základní škole se rozhodl, že bude hercem. Přiměla ho k tomu role Martina Luthera Kinga ve hře A Night of Stars and Dreams. Už jako mladý se ukázal v seriálu THE FAMOUS JETT JACKSON. Pod hlavičkou Disney Channel si zahrál i v jiných filmech.

Další větší roli dostal ve filmu AKEELAH, kde si zahrál bratra hlavní postavy. Malou roli dostal i v hororu HORY MAJÍ OČI 2. V roce 2009 si zahrál postavu nafoukaného praktikanta v komediálním hitu SCRUBS. Českým divákům se dostal nejvíce do povědomí rolí agenta FBI Ala Gougha v seriálu FLASHFORWARD. Jeho postava sice spáchala po sedmi epizodách sebevraždu, přesto byla jedna z těch větších.

V pondělí 19.srpna bylo nalezeno jeho bezvládné tělo v jeho domě. Policisté dorazili na místo až po tom co Young nedorazil na natáčení. Jednalo se o sebevraždu pistolí. Zármutek vyjádřil celý štáb, televize TNT a Disney Channel.


1.2.1984
Columbia, South Carolina, USA
19.8.2013
Los Angeles, California, USA
Lee Thompson Young csfd

Just an AmericanFive Year PlanHory mají oči 2AkeelahSvětla páteční nociVykoupeníJett JacksonJohnny TsunamiRizzoli & Isles: Vraždy na pitevněKriminálka New YorkUdálostFlashForward - Vzpomínka na budoucnostPolda a poldaSmallvilleScrubs: DoktůrciTerminátor: Příběh Sáry ConnorovéLincoln HeightsSouth BeachKevin HillJake 2.0Xiaolin ShowdownPhillyTen, kdo tě chrání


Aktualizace osobnostního profilu Lee Thompson Young: 30.10. 2023 08:21