Stine Fischer Christensen 39 let


Stine Fischer Christensen, dánská herečka a mladší sestra režisérky Pernille Fischer Christensen, se narodila roku 1985 v Dánsku. Její dětství bylo poznamenáno smrtí jejího otce, ke kterému měla velmi blízký vztah. Už jako dítě se objevila před kamerou, nikdy však herečkou být nechtěla. V Kodani nejprve studovala školu medií s cílem stát se fotografkou. Od svých 14 let pracovala jako uvaděčka v kodaňském divadle Østre Gasværk, kde mohla zblízka pozorovat divadelní herce, postupně našla v tomto řemeslu zalíbení a nakonec se začala herectví věnovat naplno.

V roce 2006 na sebe výrazněji upozornila vedlejší rolí ve filmu známé dánské režisérky Susanne Bier PO SVATBĚ (EFTER BRYLLUPPET), kde si zahrála po boku Madse Mikkelsena. Za tuto roli získala cenu Bodil udílenou dánským Svazem dánských filmových kritikůa cenu Robert udílenou dánskou filmovou akademií. V témže roce rovněž propůjčila svůj hlas hlavní ženské postavě animovaného filmu Anderse Morgenthalera PRINCESS uvedeného ve vedlejší sekci filmového festivalu v Cannes Directors’ Fortnight 2006. V dalších letech se herečka objevila opět ve filmu Anderse Morgenthalera EKKO (2007), dále v hlavní roli pohádky DE VILDE SVANER (2009) a v dramatu MILÍ LIDÉ (SMUKKE MENNESKER, 2010).

V roce 2008 jí byla udělena cena Shooting Stars, která je každoročně udílena na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu 10 mladým evropským hercům. V roce 2011 pak zaznamenala úspěch i na české půdě, kdy na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmu NEVIDITELNÁ (DIE UNSICHTBARE). V roce 2012 se tato mladá sympatická herečka objeví v americkém snímku CULLING HENS.


3.2.1985
Dánsko
Stine Fischer Christensen csfd

Underverden 2Jako v nebiValhalla: Říše bohůSvůdceUnderverdenCulling HensUnder pyramidenNeviditelnáMilí lidéDivoké labutěEkkoPo svatběPrincessMladý AndersenDag & NatFogedrettenLivvagterneTriggerKleine Grosse SchwesterAftenlandIndienTifanfayaZemě svobodnýchEvropské filmové ceny 2008


Aktualizace osobnostního profilu Stine Fischer Christensen: 2.11. 2023 17:52