Ernst-Hugo Järegård (1928 - 1998)


Ernst-Hugo Järegård se narodil roku 1928 v Istadu ve Švédsku. Mnohem více než jako filmový herec byl znám na divadelní scéně - od roku 1962 působil ve švédském prominentním Královském dramatickém divadle (Kungliga Dramatiska Teatern). Zde ztvárnil mnoho významných rolí, například hlavní roli v Moliérově hře Tartuffe nebo v Shakespearově Richardu III. Některá představení byla adaptována na televizní obrazovku.

Naposledy se Ernst-Hugo objevil na televizní obrazovce v divadelní adaptaci CHEEK TO CHEEK, která však byla uvedena až po jeho smrti. Za své herecké úspěchy získal několik prestižních švédských divadelních ocenění.


12.12.1928
Ystad, Malmöhus län, Švédsko
6.9.1998
Lidingö, Stockholms län, Švédsko
Ernst-Hugo Järegård csfd

Mladý Indiana Jones: Amorovy nástrahyCheek to CheekRodinné záležitostiS nejlepšími úmyslyBáječný den na plážiEvropaBryllupsfestenVDFadern, sonen och den helige andeFlygnivå 450Pusťte vězně ven, jaro je tady!En handfull kärlekReprezentant pod míruDoktor KnockTartuffeSvenska bilderAdam och EvaRaggargängetKrálovstvíMladý Indiana JonesDen goda viljanDon JuanAnonymTriers elementChock 4 - LiftarflickanChock 6 - Det ringerChock 7 - I nöd och lustChock 8 - På heder och samveteChock. DödsängelnChock. Kött


Aktualizace osobnostního profilu Ernst-Hugo Järegård: 31.10. 2023 01:06