Pavel Lagner 57 let


Pavel Lagner je rodákem z Prahy, po maturitě vystřídal několik zaměstnání, byl mimo jiné hlídačem, skladníkem, ale také kulisákem v divadle. V letech 1985-1987 studoval český jazyk a výtvarnou výchovu na pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, souběžně začal hrát divadlo a přešel na obor herectví na DAMU. Prosadil se ale i jako výtvarník a již v 80. letech se zúčastnil několika výstav. Jako student DAMU získal stipendium Českého literárního fondu a začal hrát ve Východočeském divadle v Pardubicích, v rámci divadelního souboru DISK účinkoval v představeních Sen noci svatojánské nebo S čerty nejsou žerty.

V letech 2000-2004 byl manažerem Galerie Tvrdohlaví, od roku 2005 působí jako kurátor uměleckých sbírek České pojišťovny a PPF, souběžně se ale nadále věnuje herectví, řadu let hraje v divadelním souboru Kašpar (Cyrano, Běsi, Proměny, Plešatá zpěvačka), poslední jmenované představení bylo zaznamenáno i televizní kamerou. Před filmovou kamerou se Pavel Lagner mihnul v rámci hořké komedie MUSÍM TĚ SVÉST (2002), v posledních letech se také objevil v několika televizních seriálech komerčních televizí (ULICE, 2005; LETIŠTĚ, 2006).


5.5.1966
Praha, Československo
Pavel Lagner csfd

PromlčenoHavelPřípad mrtvého nebožtíkaJan PalachRudý kapitánFair PlayOpravdová láskaMusím tě svéstOběti a vraziKnoflíkářiMísto zločinu České BudějoviceHořký světBoží mlýnySpecialistéZločiny Velké PrahyMísto zločinu OstravaDáma a KrálRaplSeverInspektor MaxSvět pod hlavouČetníci z LuhačovicJá, MattoniČeské stoletíŽivot a doba soudce A. K.Sanitka 2LetištěUliceRedakceJan Potměšil: Nikdy bych neměnilSametová FAMUČeské studentské revoltyMrtvý student, který se nikdy nenarodilStudenti po dvaceti letechPlešatá zpěvačkaKamenná tvářTenkrát poprvé


Aktualizace osobnostního profilu Pavel Lagner: 26.4. 2024 09:51