Lenka Pletková 66 let


Lenka Pletková, provdaná Kaplanová, je rodačka z Pražských Letňan. K natáčení seriálu Kamarádi se dostala náhodou. Její spolužák se od svého otce, který pracoval u filmu, dozvěděl o konkurzu do seriálu a chtěl se zúčastnit, ale hledal někoho, kdo by šel s ním a Lenka ho v tom nenechala a v konkurzu zaujala. Zatímco ona byla vybrána, jejího kamaráda nevybrali. Natáčení seriálu si sice užila, ale věčné čekání na záběr nebylo nic pro živou dívku, proto film nebyl další její životní volba.

Po střední škole vystudovala žurnalistiku – propagaci a výstavnictví. Po roce 1989 spoluzaložila soukromou reklamní agenturu, kde pracovala. Vydávala časopis Rezidenční péče, určený pracovníkům v sociálních službách. Inspiroval ji její manžel, který v domově pro seniory pracoval jako ředitel.

Má dva syny, Cyril Kaplan vystudoval psychologii a Kryštof Kaplan vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu kamenickou a sochařskou. Oba se ale sešli v hudbě, v kapele „Vložte kočku“, která se věnuje alternativnímu rocku. Oba skládají i hrají. Jejich debutové album „TáTa“ z roku 2012 bylo nominováno na cenu Anděl v kategorii „Elektronická hudba“; o rok později jejich druhé album „SEAT“ toto ocenění získalo; stejné album bylo oceněno i cenou Vinyla v kategorii „Deska roku“.


1.1.1958
Praha, Československo
Lenka Pletková csfd

KamarádiPokračování příštěAbeceda ČTVěšák


Aktualizace osobnostního profilu Lenka Pletková: 11.11. 2023 08:53