Rob Brydon 58 let


Herec, scénárista, producent a komik se svérázným humorem Rob Brydon (v počátcích své filmové kariéry uváděn jako Robert Brydon) se narodil 3. května 1965 ve velšském městě Swansee ve Velké Británii. Již na střední škole (Porthcawl Comprehensive School) se zapojil do školního divadelního spolku a později začal studovat herectví na Královské velšské akademii hudebních a dramatických umění (The Royal Welsh College of Music and Drama). Školu ale nedokončil, protože dostal nabídku od BBC Radio Wales, kde pak dalších šest let pracoval jako DJ.

Od devadesátých let se také začal objevovat v menších rolích převážně televizních seriálů, do povědomí veřejnosti se však dostal až v roce 2000 díky seriálu HUMAN REMAINS (2000) a svou rolí Keitha Baretta v seriálu MARION AND GEOFF (2000-2003). Na obou těchto seriálech spolupracoval i jako scénárista a za oba získal ocenění British Comedy Award za své herecké umění. V souvislosti s postavou Keitha Baretta uváděl v letech 2004-2005 zábavnou talk-show The Keith Barett Show. Menší role si zahrál i v seriálech BLACK BOOKS (2000), THE WAY WE LIVE NOW (2001), LITTLE BRITAIN (2005), KOMPARZ (2005) nebo OLIVER TWIST (2007).

Při natáčení filmu NONSTOP PÁRTY (2002) se na place setkal se Stevenem Cooganem, se kterým později hrál také ve filmu CRUISE OF THE GODS (2002), TRISTRAM SHANDY (2006) a nově i v seriálu THE TRIP (2010). Se Stevenem Cooganem se seznámil již v roce 1991 a byla to právě Cooganova produkční společnost Baby Cow, které vděčí za svůj úspěch díky seriálu Human Remains. Zatím nějvětší roli si zahrál ve filmu MASKA ZRCADLA (2005) a TRISTRAM SHANDY (2006), za jehož ztvárnění strýčka Tobyho byl nominován na British Independent Film Award za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli.

Rob Brydon je také velice úspěšným komikem, má za sebou již 87 vyprodaných vystoupení své stand-up show „Rob Brydon“ po celém Spojeném království, která byla shrnuta do DVD ROB BRYDON: LIVE (2009); kromě toho uváděl show Rob Brydon’s ANNUALY RETENTIVE (2006) a od roku 2009 uvádí WOULD I LIE TO YOU?.


3.5.1965
Swansea, Wales, Velká Británie
Rob Brydon csfd

The Brillant World of Tom GatesÚžasný MauricRoald & Beatrix: The Tail of the Curious MouseThe Trip to GreeceHudba mého životaLéto s matkouHolmes a WatsonPračlověkSwimming with MenThe Trip to SpainLovec: Zimní válkaPohádky narubyPopelkaThe Trip to ItalyGangsta GrannyHurá na fotbalNejlepší mužiThe TripKenneth Tynan: In Praise of HardcoreMaska zrcadlaTristram ShandySoumrak mrtvýchCruise of the GodsNonstop pártySmall Summer Party, AMartha, Frank, Daniel a LaurenceSbal prachy a vypadniFilutaEleven Men Against ElevenPrvní rytířThe HealerMcDonaldová a DoddsThe TripGavin & StaceyTrustKrize


Aktualizace osobnostního profilu Rob Brydon: 1.11. 2023 10:29