Mackenzie Crook 52 let


Jednou z nejznámějších tváří britských komedií je Paul Mackenzie Crook, vášnivý sběratel Star Wars figurek a nedávno zvěčněn jako plastová postavička piráta. Narodil se 29. září 1971 v Maidstone, Velké Británii.

V mládí Mackenzie rád maloval a hrál v divadle pro mládež. V 18-ti se nedostal na výtvarnou školu a začal psát komediální skeče. Prošel prací v pizzerii, v drůbežárně i v nemocnici, ale naštěstí si jeho hereckého talentu všiml ředitel školy, stal se jeho mentorem a pomohl mu ke kariéře pódiového komika. V roce 1996 debutoval ve filmu THE MAN WHO FELL IN LOVE WITH A TRAFFIC CONE! Brzy poté se poprvé objevil v televizi v The 11 O'Clock Show a dále v jiných pořadech v různých komediálních skečích.

Na vrchol ho vystřelila role trotla Garetha Keenana s vtipným sestřihem v komediálním hitu BBC THE OFFICE a získal za ni nominaci na British Comedy Award. V roce 2004 hrál po boku Al Pacina ve filmu THE MERCHANT OF VENICE, ten samý rok se objevil ve filmu FINDING NEVERLAND spolu s Johnny Deppem. Rok poté sdílel plac s Heathem Ledgerem v pohádce Terryho Gilliama THE BROTHERS GRIMM. Při natáčení s Johnny Deppem se s ním Mackenzie skamarádil a Depp ho doporučil do role piráta Ragettiho v blockbusteru PIRATES OF THE CARIBBEAN. Po tom, co strávil téměř desetileti jako komik, v pirátské trilogii využil všech zkušeností získaných z této profese a předvedl širokou paletu emocí a šklebů, od filosofického zamyšlení po groteskní grimasy.

V roce 2004 se představil jako Billy Bibbit v divadelní adaptaci One Flew Over The Cuckoo’s Nest s produkcí West End Stage a která zároveň zahájila působení divadla Gielgud a byla představena na Edinburghském divadelním festivalu.


29.9.1971
Maidstone, Kent, England, Velká Británie
Mackenzie Crook csfd

Dark Ascension II: The Journey to HellTales from the LodgeKryštůfek RobinDark AscensionEat LocalsA zase ti Mupeti!V tajnostiŽivotní šancePočasí jako malovanéTemplářTintinova dobrodružstvíSex & Drugs & Rock & RollSolomon KaneAbraham's PointDohoda je dohodaMěsto EmberChci to!Nestanu se tvojí ženouPiráti z Karibiku: Na konci světaPiráti z Karibiku: Truhla mrtvého mužeZemě slepýchKletba bratří GrimmůFešák ChurchillHledání Země NezeměKupec benátskýSex Lives of the Potato MenŽivot a smrt Petera SellersePiráti z Karibiku: Prokletí Černé perlyPrinciples of Lust, TheAnt MuzakZjeveníStill Crazy - Pořád naplnoDetectoristsBritanniaWorzel Gummidge: Oživlý StrašákDaleká cesta za domovem


Aktualizace osobnostního profilu Mackenzie Crook: 2.11. 2023 21:02